Χρονόμετρο

  Σύλλογος «Ο Τόπος Της Ζωής Μας»: Μια σημαντική εκδήλωση για τον ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ

  Δημοσιεύτηκε στις

  KTX-COLOR-Xavier-RENOU αντίγραφοΣτην Καβάλα θα βρίσκεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 18, 19 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα, ο γνωστός Γάλλος ακτιβιστής και συγγραφέας Xavier RENOU, καλεσμένος του Συλλόγου «Ο Τόπος Της Ζωής Μας».

  Ο Xavier RENOU, ο οποίος αγωνίζεται περισσότερο από 15 χρόνια κατά της κοινωνικής αδικίας, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και δίδαξε πολλά χρόνια πολιτική οικονομία. Υπήρξε  τομεάρχης της GREEN-PEACE Γαλλίας. Σήμερα είναι επικεφαλής ενός κινήματος 10.000 ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι συστηματικά αντιστέκονται σε κάθε μορφή κοινωνικής αδικίας, με δράσεις ευαισθητοποίησης και αντίστασης.

  Βασική αρχή του κινήματος «ΑΝΥΠΑΚΟΗ» είναι ΟΧΙ ΒΙΑ. «Όλες μας οι εκδηλώσεις και οι δράσεις» λέει ο Xavier RENOU «είναι απολύτως ειρηνικές και όλα τα μέλη μας εκπαιδεύονται συστηματικά στην ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ».

  «Στόχοι των δράσεων μας είναι να τραβήξουμε την προσοχή της κοινής γνώμης, να αφυπνίσουμε τους πολίτες και να οργανώσουμε σθεναρές μορφές αντίστασης ενάντια σε συμπεριφορές, που στον βωμό του κέρδους ή του κάθε βραχυπρόθεσμου οφέλους, πλήττουν τις κοινωνίες, τους πολίτες, το περιβάλλον ή το κοινό όφελος».

  Ο Xavier RENOU θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του «Τόπου Της Ζωής Μας», που θα γίνει στο ξενοδοχείο GALAXY την Τετάρτη 19 Μαρτίου ώρα 19:00, με θέμα: «ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ και ΑΝΥΠΑΚΟΗ-τρόποι έκφρασης και δράσης των νέων ενάντια στην κρίση, τα μνημόνια και την αδικία». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Την Τρίτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων της πόλης.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.