Χρονόμετρο
header banner

Επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε στις

Επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στα Χανιά πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Ξεναγήθηκε στον χώρο από τον εμπνευστή του Μουσείου και ιδρυτή της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», κ. Γιάννη Γαρεδάκη και την διευθύντρια του Μουσείου, κ. Έλια Κουμή.

«Δυστυχώς δεν είναι πολύ γνωστές τέτοιες πρωτοβουλίες. Βλέποντας πάντως, αυτό το μουσείο δικαιώνεται η φράση ότι «από ανθρώπους με μεράκι, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και για τον τόπο τους, προωθείται ο πολιτισμός μας»», σχολίασε ο κ. Μπαλτάς.

 

Και δήλωσε τα εξής: «Το Μουσείο Τυπογραφίας έχει παράλληλα και μια άλλη διάσταση αυτή την εποχή όπου κάποιοι υποστηρίζουν ότι καταργείται το χαρτί, το βιβλίο, οι εφημερίδες, κι ότι όλα αυτά δεν χρειάζονται. Το ότι αποτυπώνεται η ιστορία της τυπογραφίας δείχνει κι ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί. Σίγουρα είναι χρήσιμη η νέα τεχνολογία αλλά το χαρτί, η τυπογραφία, η εφημερίδα και το βιβλίο με όλη αυτή την ιστορία που κουβαλάνε, δεν είναι προς θάνατο. Γι’ αυτό και έχουν ιδιαίτερη σημασία τα εκπαιδευτικά προγράμματα που, όπως με ενημέρωσαν, πραγματοποιούνται στο Μουσείο Τυπογραφίας, όπου νέα παιδιά μαθαίνουν, πειραματίζονται και εξοικειώνονται με τις μορφές και την εξέλιξη της τυπογραφίας, της μεγάλης αυτής παράδοσης και του πολιτισμού μας».


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + nine =