Χρονόμετρο

  Πώς να γίνεις ειδικός του κρασιού

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το να γίνεις ειδικός γύρω από το κρασί δεν είναι ούτε τρομακτικό ούτε δύσκολο. Ολοκλήρωσε τα παρακάτω βήματα και θα μπορείς να παραγγείλεις κρασιά online, επιτέλους με αυτοπεποίθηση το κρασί της αρεσκείας σου ή σε οποιοδήποτε εστιατόριο κι αν πας. Φυσικά, τίποτε δεν είναι πανάκεια και σαφώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια προς τον ίδιο προορισμό, επομένως επιλέγεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις άνετα και σου ταιριάζει.

  Διεύρυνε την λίστα με τα κρασιά σου

  Κανείς, ούτε καν οι επαγγελματίες γευσιγνώστες κρασιών δεν έχουν επίκτητη την γεύση του καλού κρασιού. Με την εξάσκηση λοιπόν μπορείς να αναγνωρίσεις ένα καλό από ένα όχι και τόσο καλό κρασί. Με την προϋπόθεση όμως, ότι επιλέγεις διάφορες ποικιλίες έτσι ώστε να διευρύνεις τις γευστικές σου ικανότητες. Θα μπορούσες να γίνεις και μέλος σε κάποια σχετική λέσχη.

  Μην αποθαρρυνθείτε κατά την αναζήτηση νέων κρασιών

  Το στάδιο της αναζήτησης νέων κρασιών μέχρι να αποκτήσετε την δική σας άποψη γύρω από τα καλά κρασιά, είναι ένα στάδιο απελπισίας θα έλεγε κανείς λόγω της συνεχούς αναζήτησης νέων γεύσεων. Όποτε υπομονή μέχρι την στιγμή που θα είστε ειδικός και θα απολαμβάνεται ακούραστα τα καλύτερα κρασιά σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο.

  Ώρα για διάβασμα

  Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία για το κρασί. Μερικά επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστήμη της ζύμωσης, ενώ άλλα είναι πιο ανάλαφρα και μπορείς να τα διαβάσεις πιο ξεκούραστα, ενώ πίνεις τον καφέ σου. Βέβαια, το μυστικό στο διάβασμα είναι να συλλέξεις όλες τις γνώσεις και να βγάλεις ένα συμπέρασμα διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που έχεις συλλέξει.

  Επιστρέψτε ξανά σε κρασιά που είχατε πρωτοδοκιμάσει

  Αυτό η κίνηση είναι γνωστή από τους οινολόγους ως επιστροφή στα βασικά. Να θυμάστε ότι όταν βρείτε ένα κρασί που σας αρέσει, θα πρέπει να φροντίσετε να μην το ξεχάσετε.

  Όπως και να έχει αν δεν καταφέρετε να γίνετε ο ειδικός του κρασιού, σε κάθε περίπτωση οι φίλοι σας πιθανόν να μην γνωρίζουν όσα εσείς μάθατε. Έτσι, θα μπορείτε και πάλι να τους εντυπωσιάσετε.

  Μπορείτε επίσης να κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να δείτε τι γράφουν οι ειδικοί σε διάφορα wine blogs. Μπορείτε ακόμα και να παραγγείλετε τα αγαπημένα σας κρασιά και κάποια online κάβα για να τα δοκιμάσετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας.

  Αγγελική Μπάμπε,

  Lithos Digital


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.