Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Ανατροπή σκηνικού στο αποτέλεσμα του β’ γύρου;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σημαντικά ήταν τα ευρήματα της δεύτερης επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στον δήμο Παγγαίου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

  Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασία καταμέτρησης παρόντες ήταν και οι δύο επικεφαλής των συνδυασμών, Βασίλης Ξουλόγης και Φίλιππος Αναστασιάδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα νομικά επιτελεία τους αποχώρησαν με πολλές σημειώσεις.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Χ» από τη νέα καταμέτρηση των 80 σάκων, βρέθηκαν 60 ψηφοδέλτια με προτίμηση στον Φ. Αναστασιάδη, τα οποία δε φέρουν την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου από δύο εκλογικά τμήματα σε Νικήσιανη και Γεωργιανή, ενώ υπάρχουν άλλες 74 περιπτώσεις, που επίσης θα ελεγχθούν στο εκλογοδικείο, μια και ο Βασίλης Ξουλόγης την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος και όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του, θα ζητήσει τη δικαίωση, φτάνοντας ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Αν όντως αυτά τα 60 ψηφοδέλτια κατακυρωθούν ως άκυρα, τότε είναι γεγονός πως ανατρέπουν πλήρως το σκηνικό, μια και η διαφορά των δύο συνδυασμών Αναστασιάδη και Ξουλόγη ήταν 36 ψήφοι τη δεύτερη Κυριακή, ανακηρύσσοντας νέο δήμαρχο τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι, Μπορούμε».

  Σίγουρο θεωρείται, πάντως, ότι η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών θα έχει αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι την οριστική ανακήρυξη του νικητή και με τη βούλα.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 2

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.