Χρονόμετρο

  Το περασμένο Σάββατο έβρεξε όσο κανονικά βρέχει ολόκληρο τον Δεκέμβριο!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μάλιστα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης, προειδοποίησε για επάνοδο των ακραίων καιρικών φαινομένων μέσα στο προσεχές σαββατοκύριακο

   

   

   

  «Άνοιξαν οι Ουρανοί» στις 2 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να σημειωθεί βροχόπτωση ρεκόρ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρο Κιβράκη, το περασμένο Σάββατο έβρεξε όσο συνήθως βρέχει κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Δεκεμβρίου!!! Μάλιστα, ο κ. Κιβράκης, στο πλαίσιο χθεσινών δηλώσεων του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, προειδοποίησε σε όλους τους τόνους πως ανάλογα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν και εντός του επομένου σαββατοκύριακου – αυτό σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. – οπότε οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και βέβαια να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για όσο θα διαρκέσουν αυτά.

   

   

  Μαρκόπουλος: Οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά

   

  Αρχικά το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πώς ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Την Παρασκευή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έκανε γνωστό πως η παροχή υδάτων στους διακρατικούς ποταμούς θα πολλαπλασιαζόταν ραγδαία κι έτσι έγινε λίγες ώρες μετά με τον ποταμό Νέστο να δέχεται από τη Βουλγαρία, το περισσότερο νερό των τελευταίων 20 ετών, (ως και 400 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, δηλαδή διπλάσιο σε σχέση με την τωρινή κατάσταση). Την ίδια στιγμή τόσο η Π.Ε. Καβάλας, όσο και ο Δήμος Νέστου, ο Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης και η 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας το φράγμα Θησαυρού δέχθηκε τρομακτικό όγκο νερού, ενώ τεράστια υπήρξε και η παροχή υδάτων στα στραγγιστικά του Νέστου και των Τεναγών των Φιλίππων, δίχως όμως να προκληθεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Τενάγη αναμένεται να πλημμυρίσουν ξανά στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, ο κ. Μαρκόπουλος, όμως δηλώνει βέβαιος πως ο υπάρχων σχεδιασμός σε συνδυασμό με τα έργα που έγιναν αυτή την τριετία αποτελούν εγγύηση για την αποτροπή φαινομένων πολύμηνων πλημμυρών του παρελθόντος.

   

   

  Κιβράκης: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός 

   

  Ο Σταύρος Κιβράκης, από μέρους του έκανε λόγο για crash test, το οποίο ξεπεράστηκε με επιτυχία, δίχως να τεθούν σε κίνδυνο οι πολίτες, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να επέμβουν εκ νέου όποτε χρειαστεί. Τέλος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ερωτηθείς αναφορικά με την ετοιμότητα της Π.Ε. Καβάλας σε περίπτωση χιονόπτωσης, ανέφερε πως τέσσερα μηχανήματα αποχιονισμού (3 στην Καβάλα κι 1 στη Θάσο) με δυο εργολάβους είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ σήμερα αναμένεται να συμπληρωθεί το απόθεμα αλατιού με 400 τόνους, συν 400 τόνους που υπάρχουν ήδη στις αποθήκες.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.