Χρονόμετρο

  Επίσκεψη Βαγγέλη Παππάς στον Εμπορικό Σύλλογο – Σύμπνοια σε θέματα ανάπτυξης – τουρισμού – αγοράς

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σύμπνοια απόψεων ως προς τα θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού -σε συνδυασμό με την κρουαζιέρα αφετηρίας- χαρακτήρισε την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας (ΕΣΚ).

   

  Η συνεργασία σε ευαίσθητα για τον εμπορικό κόσμο θέματα όπως το παραεμπόριο, η ελεγχόμενη στάθμευση και η κατάσταση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους που δημιουργούν προβλήματα τα οποία διογκώθηκαν ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας, το μείζον θέμα των δρομολογίων προς Θάσο και άλλα σχετικά με την ισονομία στους ελέγχους -κυρίως όσον αφορά στα πολυκαταστήματα- η λαϊκή αγορά, ήταν ορισμένα από τα όσα έθιξε ο πρόεδρος του ΕΣΚ Βασίλης Λεμονίδης, ο αντιπρόεδρος Χριστόφορος Παπαϊωάννου και το μέλος Αλέξανδρος Γκιούλος που επίσης παραβρέθηκαν στην ίδια συνάντηση.

   

  Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Καβάλας ζήτησαν ουσιαστική βοήθεια του δήμου ώστε να λυθούν ορισμένα από τα προβλήματα, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στην τοπική αγορά και να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης.

   

  Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια που κάνουμε δεν θα είναι απλά για να διαχειριστούμε τα θέματα του δήμου. Η προσπάθειά μας έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα. Ο ΕΣΚ αποτελεί την καρδιά της τοπικής οικονομίας» κι ως πρώτο μέτρο τόνωσης της τοπικής αγοράς, ανέλυσε την ολοκληρωμένη πρόταση που συνδυάζει τον θρησκευτικό τουρισμό με τον τουρισμό κρουαζιέρας αφετηρίας, υπό τον τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

   

  Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης είναι να περιηγηθούν μέσα στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότεροι ξένοι επισκέπτες μέσα από μια προτεινόμενη διαδρομή από το λιμάνι, δια μέσου της οδού Ομονοίας η οποία προτείνεται να μετονομαστεί σε Αποστόλου Παύλου και με κατάληξη το Βαπτιστήριο της Λυδίας όπου σχεδιάζονται επιπλέον δράσεις όπως η προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ. Για τη διαχείριση του σχεδίου αυτού θα συσταθεί Οργανισμός όπου εκτός από το δήμο και την Μητρόπολη, ο κ. Παππάς πρότεινε τη συμμετοχή εκπροσώπου και από τον ΕΣΚ προκειμένου οι παρεμβάσεις να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την τοπική οικονομία και να βελτιώνονται συνεχώς.

   

  Εξάλλου, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε καθορισμό ζώνης καταστημάτων διασκέδασης, δραστηριότητα άρρηκτα δεμένη με τον τουρισμό, περαιτέρω ανάδειξη της χερσονήσου της Παναγίας με την τοποθέτηση ανελκυστήρα που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς και αναμόρφωση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς με στόχο να αποτελέσει -πέρα από την εξυπηρέτηση των καταναλωτών- ένα ακόμη τουριστικό σημείο αναφοράς.

   

  Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΚ υποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Παππά για τον θρησκευτικό τουρισμό θετικά, αφού γενική ομολογία είναι πως αποτελεί ένα δυνατό σημείο για την περιοχή μας, το οποίο όμως παραμένει ανεκμετάλλευτο.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.