Χρονόμετρο

  Ήρθε το «Voyager»: ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την άφιξη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, του «Voyager», που μεταφέρει 416 επιβάτες, με τους 300 εξ αυτών να είναι από τη Βρετανία, υποδέχτηκε  σήμερα ο Δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

  Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην βρετανική εταιρεία Voyages of Discovery, θα αναχωρήσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

  Έχουν ήδη ναυλωθεί 8 λεωφορεία, που θα μεταφέρουν τους περίπου 400 επιβάτες τους στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ άλλο ένα λεωφορείο θα αναχωρήσει με προορισμό τη γειτονική Ξάνθη.

  Μάλιστα, στις 4 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η άφιξη για δεύτερη φορά φέτος του κρουαζιερόπλοιου «Riviera» (είχε έρθει στην Καβάλα στις 24/7). Ήδη, οι επιτελείς που ασχολούνται με την υποδοχή του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου φροντίζουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει τότε και την αναστάτωση που προκλήθηκε λίγες ώρες πριν την άφιξη του στο λιμάνι της πόλης, όταν ο Νορβηγός καπετάνιος του πλοίου ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο ότι, αντί να αγκυροβολήσει στο σημείο που «δένουν» όλα τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στην Καβάλα (παράλληλα με το τελωνείο), θα έπρεπε να ρίξει άγκυρα κάποιες δεκάδες μέτρα πιο πριν.

  Μάλιστα, οι όποιες παρεξηγήσεις φάνηκε να διαλύονται πρόσφατα, καθώς στην έκθεση του Αμβούργου, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που ανήκει το Riviera ανέφεραν στον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Στέλιο Σχοινάκη, ότι στον προγραμματισμό τους για το 2014 έχουν ορίσει επτά προσεγγίσεις στο «Απ. Παύλος».

  Ακόμη, μέσα στον Νοέμβριο και ειδικότερα στις 29 του προσεχούς μήνα, αναμένεται η άφιξη του «Artania».

   

  Ικανοποίηση για την έλευση της αποστολής από Τούζλα

   

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκαν την επίσκεψη των Τούρκων τουριστών από τον δήμο Τούζλας οι φορείς του τουρισμού κρουαζιέρας στην Καβάλα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

  Την αποστολή των Τούρκων, που ήρθαν στην Ελλάδα, ώστε να επισκεφθούν τα μέρη όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί τους, συνόδευαν ο Υφυπουργός ευρωπαϊκών προγραμμάτων της γειτονικής χώρας, τέσσερις βουλευτές, δύο αντιπεριφερειάρχες και ο δήμαρχος Τούζλας.

  Παράλληλα, υπήρχαν εκπρόσωποι από 15 Μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας στην Τουρκία, ενώ υπήρχε και ένα τηλεοπτικό συνεργείο, που θα επιμελούνταν ενός ντοκιμαντέρ, παίρνοντας πλάνα από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και της Δράμας.

  Για τη συγκεκριμένη άφιξη του τούρκικου κρουαζιερόπλοιου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Γερομάρκος ανέφερε στο «Χ» ότι ο στόχος να διαφημιστεί η Καβάλα και γενικότερα η περιοχή της ΑΜ-Θ επετεύχθη, καθώς οι επισκέπτες από τη γείτονα χώρα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. «Διαφημιστήκαμε με έναν ανέξοδο τρόπο, με την Καβάλα να γίνεται γνωστή σε όλη

  την Τουρκία. Οι Τούρκοι τουρίστες και ειδικότερα αυτοί που μετέφερε το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Louis, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Γερομάρκος.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Στέλιος Σχοινάκης, επεσήμανε πως και οι 671 επιβάτες, που ήρθαν στην Καβάλα έφυγαν με εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ στα σχόλια που υπήρχαν για δήθεν χαμηλό επίπεδο τουριστών, ο κ. Σχοινάκης απάντησε ότι ο απολογισμός πρέπει να είναι συνολικός, υπογραμμίζοντας ότι τα καταστήματα στην παραλία κατέγραψαν ικανοποιητικότατους τζίρους.

  Σχετικά με το αν τα καταστήματα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά με την άφιξη του Voyager, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο τα μέλη για την άφιξη του, αλλά και αυτού της επόμενης Δευτέρας, ώστε όποιος επιθυμεί να δουλέψει κανονικά την επιχείρησή του, παρά το ότι δεν προβλέπεται από το ωράριο λειτουργίας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.