Χρονόμετρο

    Βιβλιοπαρουσίαση: Από το ΖΕΙΝ στο ΕΥ ΖΕΙΝ

    Δημοσιεύτηκε στις

    Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή και οικογενειακού συμβούλου Ιάκωβου Μαρτίδη σε  μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο. O συγγραφέας του βιβλίου  κ. Μαρτίδης είπε πως μέσα από τη δουλειά του με ζευγάρια και οικογένειες  βλέπει τον ανθρώπινο πόνο,  τα ποικιλότροπα προβλήματα που περικυκλώνουν και βασανίζουν τον άνθρωπο τη θλίψη, τη μοναξιά, την απογοήτευση, την κατάθλιψη και  σκέφτηκε να κοινωνήσει με τον κόσμο σε  σκέψεις και συναισθήματα ως αντίδωρο σε αυτούς που επέμεναν να γράψει ένα βιβλίο, ένα χρηστικό βιβλίο στο οποίο και θα ανατρέξουν ανά πάσα στιγμή ως εργαλείο στις δύσκολες στιγμές και στα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι πληροφορίες που θα συναντήσετε στο βιβλίο είναι ομαδοποιημένες, ταξινομημένες ώστε να μετατρέπονται σε γνώση ώστε να σμιλέψει με μια λειτουργική ματιά του τα επόμενα βήματα του στην καθημερινότητα. Το βιβλίο είναι ένα ψυχογράφημα της ζωής  και της ψυχής. Είναι απλό και κατανοητό ενώ είναι ένα επιστημονικό και ψυχολογικό βιβλίο το οποίο δεν απέχει από τη σύγχρονη ψυχολογία και τα συμπεράσματα της.

    1455026_10151948883968666_243114559_n (600 x 403)

     

     

     

     

     

     

     

    Το βιβλίο περιγράφει 6 ιστορίες ζευγαριών, τα οποία δεν απέχουν από την πραγματικότητα παρ όλα αυτά έχουν κτιστεί στην πένα και έχουν μεταφερθεί σε χαρτί ένα – ένα ξεχωριστά. Τα πρόσωπα που αναφέρονται στα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ είναι και οι ιστορίες των παππούδων του. Δεν έχει παραθέσει αυτούσια πρόσωπα από την κοινωνία ή από το πελατολόγιο του στο κείμενο αλλά επέλεξε να περιγράψει την ζωή του, την οικογένεια του ώστε να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο στοχεύει στο να καταλάβει ο αναγνώστης τι φταίει που «εγώ συμπεριφέρομαι με τον τρόπο αυτό», τι φταίει που «η σύζυγος μου λειτουργεί με τον τρόπο αυτό» και γιατί «υπονομεύουμε τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας, τα νήματα που τον συνδέουν με το παρελθόν γιατί άλλοτε τον φυλακίζουν και άλλοτε του δίνουν ζωή;». Στοχεύει στο πώς μπορεί ο αναγνώστης  να αλλάξει τον εαυτό του γιατί αυτό είναι δυνατόν και μπορεί να γίνει ώστε να μεταμορφωθεί το ζην στο ευ ζειν. Το βιβλίο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να επανανοηματοδοτήσει την καθημερινότητα του διαμορφώνοντας μια ευχαριστιακή στάση ζωής και δίνοντας μια ελπιδοφόρο στάση στη ζωή του είτε είναι μόνος είτε είναι ζευγάρι.

    Η ομιλία της αγαπητής μας Άννας Αλεξοπούλου σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου θα δημοσιευθεί στο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου λόγω έλλειψης χώρου.

     

    Βίκυ Κυφωνίδου

     

     

    1474656_10151948891588666_673797510_n (960 x 684)


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.