Χρονόμετρο

  “Visit Kavala”, η νέα ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου του Δήμου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τη σιγουριά της πως το “Visit Kavala” θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής του τόπου, εξέφρασε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου

   

   

   

  Και το όνομα αυτής “Visit Kavala”! Ο λόγος για τη νέα ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου του Δήμου Καβάλας, την οποία παρουσίασαν χθες το πρωί στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, συνοδευόμενες από ανθρώπους που δούλεψαν για τη δημιουργία της.

   

  Εμφανώς ικανοποιημένη, η κ. Τσανάκα, άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου αναφέροντας πως «ένα νέο πρόσωπο βγαίνει προς τα έξω, ένα πρόσωπο όπως το θέλουμε όλοι εμείς οι Καβαλιώτες, ανοιχτό, χαρούμενο, αισιόδοξο, φιλόξενο για να αναδείξει τις ομορφιές αυτού του τόπου, την πολιτιστική του κληρονομιά! Ευχαριστώ όλους και όλες που συνεργάστηκαν για τη σημερινή μέρα και είναι πολλοί αυτοί. Ευχαριστώ κυρίως τη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και καλώ όλους να ανακαλύψουμε με πιο ανοιχτή ματιά την Καβάλα των ονείρων μας. Το ταξίδι που ξεκινά σήμερα το “Visit Kavala” έχει τις ευχές και την υποστήριξη όλων των Καβαλιωτών, αλλά και όλων όσοι αγαπούν την πόλη αυτή και βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ας είναι καλοτάξιδο».

   

  Αναλόγως ενθουσιώδης παρουσιάστηκε στις δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για εμάς, για τον δήμο, για τη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”. Η νέα ιστοσελίδα θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής μας. Το 2015 η τουριστική επιτροπή του δήμου Καβάλας, αποφάσισε για πρώτη φορά τη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης που προέβλεπε την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από μια σειρά ενεργειών, μεταξύ των οποίων, η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας της αμιγώς τουριστικής ιστοσελίδας. Έτσι, το 2016 υλοποιήθηκε το τουριστικό λογότυπο και η συνεργασία μας με τον δημιουργό του Σάββα Σαββίδη, ο οποίος έθεσε νέες βάσεις στην κατασκευή και λειτουργία του “Visit Kavala”. Πάνω από πενήντα φυσικά πρόσωπα, εβδομήντα φορείς και επιχειρήσεις, συνεργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” διαχειριζόμενοι ένα τεράστιο όγκο υλικού και πληροφοριών που μέσα από το “Visit Kavala” θα έχει στη διάθεσή του πλέον ο δυνητικός επισκέπτης μας. Χρειάστηκαν πάνω από δέκα μήνες επίπονης εργασίας για τη διαχείριση όλων αυτών, αλλά και για την απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρήσης. Η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” κι εγώ προσωπικά είμαστε περήφανοι, καθώς παρουσιάζουμε μια από τις ποιοτικότερες και αρτιότερες ιστοσελίδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία είναι χρηστική όχι μόνο σ’ αυτόν που αναζητά ή σκέφτεται να επισκεφθεί την Καβάλα, αλλά ακόμη και για τους δημότες. Μέσα από ένα σύνολο καινοτομιών, όπως το calendar, ο επισκέπτης ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το τι γίνεται, που γίνεται, πως θα πάει σε εκδηλώσεις, παραστάσεις, διοργανώσεις κλπ. Επίσης, το trip planer λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο καλάθι αγορών, όπου ο επισκέπτης της ιστοσελίδας επιλέγει και τοποθετεί μέσα σ’ αυτό ό,τι τον ενδιαφέρει σχεδιάζοντας το ταξίδι του πάνω σ’ ένα ημερολόγιο βάσει των επιλογών του. Υπάρχει και το Media center, μέσα από το οποίο ο καθένας μπορεί να λάβει ηλεκτρονικά φωτογραφικό υλικό και άδεια χρήσης ελαχιστοποιώντας το χρονικό διάστημα και τις εργατοώρες που απαιτεί η εργασία αυτή. Το “Visit Kavala” αλλάζει πλέον την εικόνα της πόλης μας, όχι μόνο προς τα έξω, αλλά δίνει τη δυνατότητα και σε όλους μας να γνωρίσουμε την πόλη μας με μια άλλη ματιά. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα λατρέψουν το “Visit Kavala”, κυρίως οι Καβαλιώτες, όπως έχει συμβεί σε όλους μας στη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, καθώς πραγματικά το έχουμε ερωτευτεί. Είναι μια ιστοσελίδα που πρέπει όλοι να την επισκεφθούν για να ανεβάσουμε την Καβάλα ακόμη πιο ψηλά, τουριστικά και πολιτιστικά».

   

  Βασιλική Υψηλάντη, Κατερίνα Νάσου και Σάββας Σαββίδης (ο οποίος μάλιστα έδωσε το «παρών» – αν και απών – μέσω διαδικτύου), εκπροσώπησαν τους εργαζομένους στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», την εταιρεία “Manbiz” και τους ανθρώπους στο δημιουργικό – γραφιστικό κομμάτι αντίστοιχα, με την πρώτη να μιλά για μια προσπάθεια που ευοδώθηκε έπειτα από δύο χρόνια, τη δεύτερη να στέκεται ιδιαίτερα στη μεγάλη δυναμική που παρουσιάζει η Καβάλα και τον τρίτο να προσθέτει πως πρόκειται για μια ολοκληρωμένη, όσο και πολύτιμη για δημότες και επισκέπτες εφαρμογή.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.