Χρονόμετρο

  ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ: Η σιωπή της μάνας, την κατέστησε συνένοχο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το 2017 ξεκίνησε το μαρτύριο για την 14χρονη από τη Θάσο, η οποία κατά συρροή έπεσε θύμα ασέλγειας βιασμού από τον πατριό της. Η μικρή παρέμεινε με την μητέρα της, μετά το διαζύγιο των γονιών της, επειδή ήταν ανήλικη – οπότε η μητέρα είχε την επιμέλεια – ενώ τα άλλα δύο αδέλφια της έφυγαν με τον πατέρα στην Γερμανία όπου εκεί, εκείνος  ξαναπαντρεύτηκε.

   

  Η 14χρόνη μην αντέχοντας την συνεχή κακοποίηση, όπως δηλώνει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση Χρυσόστομος Βελάκης, ενημέρωσε τη μητέρα της για το δράμα που ζούσε. Εκείνη, αντί να τον καταγγείλει τον δεύτερο σύζυγο της, απλά τον ενημέρωσε για τα όσα της είπε η κόρη της, οπότε ο δράστης της σεξουαλικής της κακοποίησης στην συνέχεια χειροδίκησε εναντίον της 14χρονης. Λόγω αυτής της κατάστασης και μην αντέχοντας την κακοποίηση η 14χρόνη ζήτησε το 2018 και πήγε στον πατέρα της στην Γερμανία, όπου εκεί συνέχισε και το σχολείο. Η μητέρα της, παρά τα όσα της είχε καταγγείλει η 14χρόνη κόρη της, προχώρησε σε γάμο με τον βιαστή του παιδιού της.

   

  Στο σχολείο στην Γερμανία, οι δάσκαλοι διαπίστωσαν την ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων καθώς και την παρουσία μαθησιακών θεμάτων, στο παιδί οπότε ζήτησαν εξέταση από ψυχολόγους, ενώ η μικρή παράλληλα ομολόγησε στη δεύτερη σύζυγο του πατέρα της τα όσα είχε υποστεί. Τα λόγια της 14χρονης επιβεβαιώθηκαν και από την ιατροδικαστική έκθεση, στη συνέχεια.

   

  Κατόπιν όλων αυτών ο πατέρας, η δεύτερη σύζυγος και το παιδί ήρθαν στην Ελλάδα, επισκέφτηκαν τον κ. Βελάκη και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του πατριού για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο η εισαγγελέας διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος και την προβληματική στάση της μητέρας, άσκησε αυτεπάγγελτα δίωξη για συνέργεια και εναντίον της.

   

  Οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν σήμερα στον ανακριτή Καβάλας για να απολογηθούν, αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.