Χρονόμετρο

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ: «Σημείο αναφοράς η Καβάλα για τη Via Egnatia»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Εντυπωσιασμένοι έμειναν από την περιήγησή τους στην Καβάλα τα μέλη της ερευνητικής ομάδας FuoriVia, που «ανακαλύπτουν» τα μυστικά της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

     

    Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αφίχθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας (28/8), διανυκτέρευσαν σε σκηνές εντός του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων κι από νωρίς το πρωί της Τρίτης (29/8) (γύρω στις 8 το πρωί) ξεκίνησαν την πεζοπορία τους με τελικό προορισμό την Καβάλα.

     

    Πρώτος σταθμός τους ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ένα από τα πλέον κομβικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, το οποίο έχει ενταχθεί εδώ και έναν χρόνο (και πλέον) στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο γνώριζαν οι περιηγητές, ενώ τράβηξαν δεκάδες φωτογραφίες με φόντο το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

     

    Τα μέλη της FuoriVia συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Δήμου Καβάλας, αλλά και της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», με τους οποίους μοιράστηκαν τις κοινές σκέψεις και τους προβληματισμούς, αλλά και την αγάπη τους για την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων, σημειώνοντας ότι είναι εφικτή η ανάπτυξη της περιοχής και μέσα από τον τουρισμό πεζοπορίας.

     

    Φτάνοντας στο ύψος του Διόνυσου, τα μέλη της FuoriVia δήλωσαν… μαγεμένα από τη μορφολογία της Καβάλας και υπογράμμισαν ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Via Egnatia, τονίζοντας ακόμη ότι δεν είναι αργά να συνδεθούν όλα τα κομμάτια και να γίνει αξιοποιήσιμη η αρχαία Εγνατία Οδός.

     

     

    Δ.Μ.


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.