Χρονόμετρο

  «Αλυσίδα προστασίας» 1.000 και πλέον μαθητών κατά του bullying

  Δημοσιεύτηκε στις

  Συνέντευξη Τύπου από τους τοπικούς φορείς για την εκδήλωση κατά της σχολικής βίας στην Κεντρική Πλατεία το πρωί της Παρασκευής (6/3)

   

   

   

  Με τη συμμετοχή περισσότερων από χίλιους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων θα σχηματιστεί αλυσίδα προστασίας κατά της σχολικής βίας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στις 11 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

  Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Το 10% του συνόλου των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας (school bullying) από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες και σύμφωνα με αυτή το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής.

  Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

  Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε σχολεία της χώρας, το 10% του συνόλου των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

  Οι τοπικοί φορείς που συνεργάζονται για την εφαρμογή του προγράμματος ενημέρωσης και αντιμετώπισης του φαινομένου στα σχολεία της Καβάλας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, όπου έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Γενικού Νοσοκομείου, του συλλόγου «BIA STOP», όπως επίσης και από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.