Χρονόμετρο

  ΒΦΛ – Τα ξαναλένε για τις οφειλές των μισθών

  Δημοσιεύτηκε στις

  Νέο κύκλο συναντήσεων ανοίγουν αύριο Παρασκευή το σωματείο εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και η διοίκηση του εργοστασίου, με αφορμή τις οφειλές μισθών προς τους εργαζομένους.

  Κι αυτό, σε μια περίοδο που ο ρυθμός παραγωγής έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και οι μονάδες δουλεύουν στην πλήρη δυναμικότητά τους, μια και υπάρχει πληθώρα παραγγελιών για λίπασμα.

  Οι υποσχέσεις των Γιάννη Τσάρα και Διονύση Μπεχράκη, όσον αφορά τις προμήθειες πρώτων υλών ανταποκρίνονται, όχι όμως και η κάλυψη των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι πίσω στη μισθοδοσία τους κατά ένα μήνα.

  Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Τσιμενίδης είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με τη διοίκηση της βιομηχανίας, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα, σχετικά με το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, ενώ ενημερώθηκε ότι αύριο θα βρίσκονται και πάλι στην Καβάλα και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη ο Δ. Μπεχράκης και ο Γ. Τσάρας, ώστε να καταλήξουν σε κάποια συμβιβαστική λύση, μια και γίνεται αντιληπτό ότι η εταιρεία συνεχίζει να υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας.

  Από την πλευρά της, η διοίκηση της E.L.F.E. περιμένει να γίνει πράξη η προ μηνός συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Gazprom για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, με την οποία θα ελαφρυνθούν τα μηνιαία έξοδα προς τη Δ.Ε.Π.Α. κατά 15%-20% και θα επιτρέψει στη βιομηχανία να είναι πιο φερέγγυα στις υποσχέσεις της.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.