Χρονόμετρο

  Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στον πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ-ΑΜ και στους συνεργάτες του

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  γράφει ο Λάζαρος Βασιλειάδης επικ. καθηγητής  Δ.Π.Θ.

  γράφει ο Λάζαρος Βασιλειάδης επικ. καθηγητής Δ.Π.Θ.

  Η καταξίωση των προσώπων που υπηρετούν θεσμούς έρχεται βήμα-βήμα, με όραμα, εντιμότητα, επίδειξη ανωτερότητας, με πολιτισμό  και  δράση και όχι με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με απειλές, με συκοφαντίες  και με παραπληροφόρηση.Στα πλαίσια των πανεπιστημιακών μας καθηκόντων (εμού και των συνεργατών μου), επισκεφθήκαμε τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.  Το ενδιαφέρον υλικό που συγκεντρώσαμε και αφορά τις επιπτώσεις του σεισμού στα έργα υποδομής και στο δομικό πλούτο του νησιού, το αξιολογήσαμε επιστημονικά, πάντα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου και μπορούμε πλέον να το παρουσιάζουμε δημόσια, κάθε φορά με τον τρόπο που θα κρίνουμε και ανάλογα με την ανάγκη που θα εκδηλώνεται και με το ακροατήριο στο οποίο θα απευθυνόμαστε, ασφαλώς και στα πλαίσια του ΤΕΕ, εφ’ όσον τηρείται ο στοιχειώδης σεβασμός σε πρόσωπα και παρατάξεις. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία δική μου και των συνεργατών μου και κατ’ επέκταση του Πανεπιστημίου στο οποίο υπηρετούμε.Η επιστημονική εργασία που παρουσιάστηκε χθες στην Καβάλα (25 Ιουνίου 2014) και αφορούσε τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, δεν έχει καμία σχέση με το έργο που παράγεται στο ΤΕΕ και στις Μόνιμες Επιτροπές του όπως εσφαλμένα (θέλω να πιστεύω όχι από σκοπιμότητα) αλλά όμως με δική του ευθύνη έδωσε να γίνει αντιληπτό, μέσω του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε, ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ-ΑΜ. Η ευθύνη όμως είναι δική του και τον βαραίνει. Για το καλό του ΤΕΕ και της κοινωνίας οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Άλλωστε, ηχεί περίεργα όταν ακούει κανείς ότι το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας ασχολήθηκε με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς (!!!) και κάποια παράταξη προσπάθησε να οικειοποιηθεί το έργο του.

  Ο Πρόεδρος οφείλει επίσης να διευκρινίσει ότι οι παρατάξεις που λειτουργούν στο ΤΕΕ είναι απολύτως φυσικό και δικαιούνται να πραγματοποιούν εκδηλώσεις, άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα από το παρελθόν, διαφορετικά χάνουν την αυτονομία τους και έτσι εισάγονται νέα ήθη.Η κοινωνία αγωνίζεται, αντιστέκεται, οργανώνεται και αγωνιά για το μέλλον της. Υπάρχουν δύσκολα και ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο φορέας των Μηχανικών,  οφείλει να συνεχίσει τη δράση του, αφού καταξιώθηκε και αναδείχθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμικούς φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας, μετά από σκληρή δουλειά κυρίως των τελευταίων 3, 5 χρόνων.  Σ’ αυτό συμμετέχει και η παράταξη ΟΡ.ΜΗ που δεν είναι μια τυχαία παράταξη, είναι η μεγαλύτερη παράταξη του ΤΕΕ στην οποία ανήκει και συμμετέχει ενεργά και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ-ΑΜ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.