Χρονόμετρο

  Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος τον Σεπτέμβριο στην Καβάλα – Νέα ενορία στα Ποταμούδια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μιλώντας σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. και Στέφανος, γνωστοποίησε ότι το Σεπτέμβριο επιδιώκει την διεξαγωγή θρησκευτικού – αρχαιολογικού συνεδρίου, στο οποίο έχουν προσκαλεστεί για να παραστούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το οποίο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο στην Λυδία. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εκτεθούν σε μόνιμη έκθεση οι βυζαντινές εικόνες που συνέλεξε με κόπο και προσπάθεια ο μακαριστός μητροπολίτης μας κύρος Προκόπιος, ενώ ετοιμάζεται και ένας τόμος με εγκυκλίους και κείμενα του, που καλύπτουν τα 40 χρόνια ποιμαντορίας στην μητρόπολη Φ.Ν.Θ.

   

  Επίσης ζήτησε ο κ. Στέφανος από το συμβούλιο την έγκριση του αιτήματος της τοπικής εκκλησίας για τον αποχαρακτηρισμό ενός οικοπέδου στα Ποταμούδια που είναι για σχολείο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος ναός αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου. Μάλιστα είπε ότι στόχος του είναι στο νέο ναό να θέσουν το θεμέλιο λίθο ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος.

  Το φλουρί από την πίτα του Δήμου Καβάλας το κέρδισε ο επικεφαλής της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Μάκης Παπαδόπουλος.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.