Χρονόμετρο

  ΠΡΟΣΟΧΗ: όταν κατεβαίνεις για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , να το ξέρεις , θα είναι σαν να υπερασπίζεσαι και το ΑΙΓΑΙΟ.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ακριβώς γιατί είναι αναπόσπαστα τμήματα του Εθνικού Ζωτικού μας χώρου που τα έχουν βάλει στο ίδιο πακέτο οι τοκογλύφοι των μνημονίων σε αγαστή συνεργασία με τον τούρκο.

  Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  Λίγες ώρες απέμειναν από το συλλαλητήριο της Κυριακής της  20ης Ιανουαρίου και εξακολουθούν να μας θεωρούν βλάκες καθότι πιστεύουμε ακόμα στα δόλια ψέματα τους.

  Από  ότι φαίνεται ο μήνας Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι μήνες εθνικών διαμαρτυριών. Ο λόγος διότι αποφάσισαν να  λύσουν όλες τις  γεωπολιτικές εκκρεμότητες με τους γείτονες   δίχως εμάς , φυσικά για εμάς, κάνοντας όπως λένε το « πατριωτικό καθήκον τους».

  Στα φοβισμένα λόγια που αρθρώνουν, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Αλλά και αυτό είναι ψυχοτρονική παρέμβαση της νέας εποχής να απαξιώνει την ανθρώπινη κοινή λογική, μέχρι να πιστέψεις ότι έχουν δίκαιο και επιθυμούν το καλό σου.

  Ευτυχώς τα ψέματα τους και ο μνημονιακός κατατρεγμός ξύπνησαν το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού.

  Τώρα γνωρίζει, καθότι έχει ολόκληρο το πάζλ ενεργειών και πράξεων  υποδούλωσης που οργανώθηκε μετά την απελευθέρωση μας από την γερμανική κατοχή που συνεχίστηκε ύπουλα με άλλη μορφή μέχρι τους καιρούς μας.

  Η κ. Μέρκελ  φαίνεται να μας έφερε ΠΑΚΕΤΟ ( εγχειρίδιο οδηγιών επίλυσης προς όφελος της  και διαφυγής των εμπλεκομένων μερών)

  Το πολιτικό δυναμικό της χώρας πήρε το πακέτο και το τρέχει.

  Τρέχει το ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ μας κοίμιζε με ημερομηνίες ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στον Μάρτιο.

  Τρέχει παράλληλα και το ΑΙΓΑΙΟ με όλα τα προβλήματα του.

  Από την Κύρα Αδάμ« Μετά την Μακεδονία ο Τσίπρας «θάβει» και το Αιγαίο: Η Άγκυρα μας ενημέρωσε ότι πάει σε Τουρκία «για όλα»!

  Η ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκαν επισήμως, μόλις προχθές, δια του κ. Καλίν, του πιστού εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν ότι οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Τουρκία, στις αρχές Φεβρουαρίου

  Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες, επισπεύδων για τη συνάντηση αυτή εμφανίζεται ο Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος έχει καλέσει τον κ Τσίπρα «έλα να συζητήσουμε για να υπάρξει ειρήνη στο Αιγαίο που είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων».

  Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης της τουρκικής συλλογιστικής που θα διέπει την προσεχή συνάντηση τους. Κατά τον Ρ.Τ. Ερντογάν και το τουρκικό ΥΠΕΞ, «μια απόπειρα διμερούς διευθέτησης  (σ.σ. των εκκρεμών θεμάτων) μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι λαϊκά, νομικά και εθνικά ασύμφορη  και για τους δύο μας…

  Η πιο συμφέρουσα λύση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις είναι το Δικαστήριο της Χάγης για όλα τα θέματα… Θα πρέπει να συμφωνήσουμε να οριστούν επιτροπές, που θα συμφωνήσουν το περίγραμμα και το πρόγραμμα των ενεργειών μας (σ.σ. για την από κοινού προσφυγή στη Χάγη) και επανειλημμένες ομιλίες του στον τουρκικό λαό .»

  Έτσι, με τρόπο ευγενικό αλλά άκρως πιεστικό η Άγκυρα επαναφέρει για μια ακόμα φορά την πρόκληση- απαίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση, με τον έμμεσο αλλά υπαρκτό εκβιασμό της «διατήρησης της ειρήνης», τη διμερή συζήτηση επί όλων των θεμάτων, που στην πλειοψηφία τους έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με την παρανοϊκά παράνομη  συμπεριφορά της στο Αιγαίο, σε βάρος των ελληνικών εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων.

  Η συμφωνία στον κατάλογο αυτών των θεμάτων  θα αποτελέσουν το συνυποσχετικό για την από κοινού- Αθήνας και Άγκυρας- προσφυγή τους στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την οριστική επίλυση τους.»

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/743960_o-erntogan-tha-syrei-ton-tsipra-sto-dikastirio-tis-hagis

   

  Τα ερωτηματικά: 

  Πως θα επισκεφτεί ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός το σουλτανάτο του Ερντογάν;

  Ως τελευταίος διαχειριστής της υπό- κατεδάφισης πολυκατοικίας της μεταπολίτευσης;

  Την στιγμή που ο τούρκος τις προάλλες δήλωσε ότι εμείς θα κάνουμε διάλογο με την επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές;

  Το timingδεν είναι καλό, αλλά όλοι βιάζονται, βλέπετε είναι και το ΠΑΚΕΤΟ που μας έφερε η κ. Μέρκελ.

   

  Εδώ είναι η κρίσιμη διάμετρος …

  Όποιος κατάλαβε- κατάλαβε

  Ο τούρκος μας παρακολουθεί τόσα χρόνια και περιμένει.

  Η πολυπόθητη στιγμή για αυτόν ήρθε.

   

  Μια Ελλάδα απογυμνωμένη – αποδυναμωμένη, με κυβέρνηση ασταθή και με πεσμένο το εθνικό φρόνημα λόγω της απεμπόλησης του ονόματος της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας, είναι το πιο εύκολο θύμα για να κάνει φοβερούς εκβιασμούς και προκλήσεις μεσοπέλαγα στον 25ον μεσημβρινό μέχρι και νότια της Κρήτης.

   

  Για αυτό όταν θα κατεβαίνεις στα συλλαλητήρια των πόλεων σου για τα ΔΙΚΑΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα είναι σαν να κατεβαίνεις και για τα ΔΙΚΑΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ.

   

  Τι άλλο να σας πω; μπλέξαμε άσχημα , δεν υπάρχουν άνδρες να μας βγάλουν από αυτόν τον κυκεώνα.

  Να παρακαλούμε τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ να βρεθούν ηγέτες,  αλλά όχι δόλιοι ψεύτες γιατί σιχαθήκαμε την παρουσία τους.

  ΣΤΩΜΕΝ καλώς

  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.