Χρονόμετρο

    ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ: Σειρά διαλέξεων με θέμα “Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, προκλήσεις και προοπτικές”

    Δημοσιεύτηκε στις

    Αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος ομιλιών με θέμα τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Βουλγαρίας

     

     

     

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου  εγκαινιάζει μια σειρά διαλέξεων με θέμα “Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, προκλήσεις και προοπτικές”

    Αναμφισβήτητα, η ένταξη ενός μνημείου στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές τόσο για την ανάδειξη του ίδιου του μνημείου, όσο και για την περιφέρεια στην οποία βρίσκεται.

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου ανοίγει έναν κύκλο διαλέξεων με σκοπό να παρουσιαστούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από γειτονικές χώρες και να συζητηθούν προβληματισμοί και προοπτικές ανάπτυξης σχετικά με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

    Το Σάββατο 13η Μαΐου 2017 και ώρα 18.00, στην αίθουσα ομιλιών του Μουσείου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος ομιλιών με θέμα τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Βουλγαρίας.

    Ομιλητές θα είναι οι ερευνητές της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών ως εξής:

    Ο Δρ. Ρουσλάν Στόιτσεφ, αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Between Death and Immortality: Two Hellenistic Painted Tombs from Bulgaria».

    Η Δρ. Μαρία Κολούσεβα, βυζαντινολόγος – αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Η παλιά πόλη της Μεσημβρίας».

    Η Δρ. Μαρίνα Κόλεβα, αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «The Madara Rider: The Sign of the First Bulgarian Kingdom».

    Η Δρ. Μαργαρίτα Κουγιουμτζίεβα, βυζαντινολόγος – αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Boyana Church: Between  East and West».

    Η Δρ. Μαρία Κολούσεβα, βυζαντινολόγος – αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Τα ασκηταριά στους βράχους του Ιβάνοβο».

    Η Δρ. Μαργαρίτα Κουγιουμτζίεβα, βυζαντινολόγος – αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Rila Monastery».

    Ο Καθηγητής Δρ. Εμμανουήλ Μουτάφοφ, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης: «Institute of Art Studies: 70 χρόνια ιστορία της τέχνης στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών».

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.