Χρονόμετρο

  Ενισχυμένος με επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο φάκελος των Φιλίππων για την UNESCO

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., Γιώργος Παυλίδης, στην προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο φάκελος υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων για την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», που επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που επισκέπτεται σήμερα την Κομοτηνή, θα αποστείλει σχετική επιστολή στην επιτροπή της UNESCO, που παραλαμβάνει τους φακέλους.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού παραδίδει τον προκαταρκτικό φάκελο για τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων στη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 θα κατατεθεί ο τελικός φάκελος για τη διαδικασία επιλογής ένταξης του στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.