Χρονόμετρο

  Δήμος Νέστου: Σε ακινησία λόγω… κινητικότητας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το έργο της γεωθερμίας, οι μετακομίσεις στα καινούργια σχολεία και τα απορρίμματα, οι «καυτές πατάτες» για τον Β. Τσομπανόπουλο

   

  Οξυμένα παραμένουν τα προβλήματα καθημερινότητας, αλλά και σε εκκρεμότητα οι εργασίες ολοκλήρωσης μεγάλων και σημαντικών έργων στον δήμο Νέστου, καθώς 17 υπάλληλοι αποτελούν παρελθόν από το στελεχιακό δυναμικό λόγω του νόμου της κινητικότητας.

   

  Τα πιο σοβαρά προβλήματα έρχονται από την ολοκλήρωση μεγάλων έργων, που είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. ή η χρηματοδότηση τους προέρχεται από πρόγραμμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αξιοποίηση του πεδίου της γεωθερμίας, η ολοκλήρωση του 2ου Γυμνάσιου, αλλά και ο Παιδικός Σταθμός της Χρυσούπολης, έργα τα οποία είναι χρεωμένα ονομαστικά στους τέσσερις μηχανικούς, που αποχώρησαν με υπογραφή του Σάββα Μιχαηλίδη στις 29 Αυγούστου από τον δήμο, όπως σημειώνει στο «Χ» ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

   

   

  «Η δυσλειτουργία σε αυτό το πρώτο διάστημα είναι σίγουρα ορατή», σημειώνει ο κ. Τσομπανόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «η ανικανότητα της προηγούμενης διοίκησης εντοπίζεται ακόμη και στη μεταφορά μας σε σχολεία, που φέρονταν ότι είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Για παράδειγμα, στον νέο Παιδικό Σταθμό της Χρυσούπολης είχε ξεκινήσει η μετακόμιση, όμως διαπιστώσαμε ότι το κτήριο δεν είχε σύνδεση ούτε ηλεκτρικού ρεύματος ούτε αποχέτευσης, ενώ ο προαύλιος χώρος πλημμύρισε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να γυρίσουμε προσωρινά στον παλιό Παιδικό Σταθμό και μόλις πραγματικά ολοκληρωθούν οι εργασίες, να ξεκινήσει νέα διαδικασία μετακόμισης.

   

  Σε ότι αφορά το 2ο Γυμνάσιο, ο κ. Μιχαηλίδης είχε “ανάψει” το “πράσινο φως” στο Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία του σχολείου, όμως αυτό παραμένει ακόμη εργοτάξιο, αφού ναι μεν τελείωσαν οι εργασίες του κτηρίου, αλλά ο αύλιος χώρος είναι γεμάτος μπάζα και είναι επικίνδυνος να φιλοξενήσει παιδιά».

   

  «Πονοκέφαλος» τα σκουπίδια

   

   

  Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Β. Τσομπανόπουλος, είναι αυτό των απορριμμάτων, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. στην τοποθεσία «Ξηροπόταμος», στο Χρυσοχώρι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστου, υπάρχει προβληματισμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών στο εγγύς μέλλον, καθώς «μετά τις παλινωδίες για τη συμμετοχή μας ή όχι στη ΔΙ.Α.Α.Μ.Α.-Θ., πλέον τα σκουπίδια είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή, καθώς κινδυνεύουμε με πρόστιμα δεκάδων ή εκατοντάδων, αν δε βρούμε άμεσα λύση να τα αποθέσουμε. Θα έχω επαφή με τη δήμαρχο Καβάλας για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και με τον Βασίλη Λιόγκα, που είναι στο Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α., ώστε να μας υποδείξει μια ενδεδειγμένη λύση».

   

  Τέλος, ο κ. Τσομπανόπουλος αναφερόμενος στο έργο της γεωθερμίας, είπε ότι αυτό συνεχίζεται κανονικά μετά το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με την καταβολή του Φ.Π.Α. και ότι ο εργολάβος βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωσή του.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.