Χρονόμετρο

  Ο Νέστος μπορεί να μιμηθεί την Πτολεμαΐδα στην αξιοποίηση της γεωθερμίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑ’Ι’ΔΑΣ

   

  Απώτερος σκοπός της επίσκεψης , η εφαρμογή ανάλογου προγράμματος γεωθερμίας και στο Δήμο Νέστου, αφού πρώτα ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής

   

  Η απόκτηση τεχνογνωσίας πάνω σε θέματα γεωθερμίας ήταν ο σκοπός της επίσκεψης στην Πτολεμαΐδα, του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Ο κ. Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Νέστου) Νίκο Γαβριηλίδη και τον διευθυντή της επιχείρησης, Κωνσταντίνο Κάλφα, είχε επαφές με τον  δήμαρχο Πτολεμαϊδας  Σάββα Ζαμανίδη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της τηλεθέρμανσης το οποίο εφαρμόζεται στον συγκεκριμένο δήμο εδώ και 20 χρόνια.

  Ο κ. Ζαμανίδης, παρουσίασε και ανέπτυξε την ωφέλεια που έχει το έργο αυτό στους συνδημότες του και στο δήμο γενικότερα. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις όπου φτάνει το νερό από το εργοστάσιο ηλεκτρισμού και διοχετεύεται στην πόλη, από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης  Πτολεμαΐδας, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στα γραφεία της διοίκησης, όπου έγινε πλήρης ενημέρωση  για τον τρόπο σύνδεσης  με τα νοικοκυριά και την διαδικασία που απαιτείται. Τέλος, έγινε λεπτομερής αναφορά  στην  τεχνογνωσία του έργου.

  Η επίσκεψη Τσομπανόπουλου, στην Πτολεμαΐδα έχει απώτερο σκοπό την εφαρμογή ανάλογου προγράμματος γεωθερμίας και στο Δήμο Νέστου, αφού πρώτα ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι θα θελήσουν να συνδεθούν, ώστε να ξέρουν τόσο το κόστος σύνδεσης όσο και τη διαδικασία που απαιτείται.

  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , βρέθηκε και στη Γενική Συνέλευση του Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Χρυσούπολης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, για να αναφερθεί κυρίως στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Νέστου, ώστε να υποβληθεί  η έτοιμη μελέτη της «ανακατασκευής  δυτικής προσαγωγού» ύψους 12.000.000 ευρώ. Πέραν αυτού ο δήμαρχος Νέστου, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί τόσο στις δημοτικές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, όσο και στο έργο της γεωθερμίας, ζητώντας από τους αγρότες  που ενδιαφέρονται, να ενημερωθούν άμεσα από τον δήμο.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.