Χρονόμετρο

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ: Τα καυτά προβλήματα του δήμου έθεσε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μιλώντας στους Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, ο δήμαρχος τόνισε τις τεράστιες ελλείψεις της Τεχνικής Υπηρεσίας

   

   

   

  Τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Νέστου εξέθεσε στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, μαζί με τους τέσσερις αντιδημάρχους του.

   

  Αρχικά, ο δήμαρχος Νέστου, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να δοθεί μια μικρή παράταση, ώστε έργα που είναι ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α., για τα οποία είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση και οδεύουν στην ολοκλήρωσή τους, να δοθεί μια δίμηνη παράταση, να μείνουν ανοιχτοί οι λογαριασμοί και να εξοφληθούν οι ανάδοχοι, παραδίδοντας καθ’ ολοκληρίαν τα έργα.

   

  Ωστόσο, έβγαλε και μια «κραυγή αγωνίας» για το νέο Ε.Σ.Π.Α., αφού όπως σημείωσε υπάρχουν προτάσεις για εκτέλεση νέων έργων, ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου αριθμεί σήμερα μόλις δύο άτομα προσωπικό και δε θα υπάρχει προσωπικό για να τρέξει προς ωρίμανση αυτές τις μελέτες. Ζήτησε από τους βουλευτές να ασκήσουν πιέσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να «ενισχυθεί» με εξειδικευμένο προσωπικό (μηχανικούς κ.α.) η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

  bouleutes syriza

  Τα «χρόνια» προβλήματα της Κεραμωτής

   

  Ο κ. Τσομπανόπουλος έκανε νύξη στους βουλευτές, ώστε να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων από το δημοτικό διαμέρισμα της Κεραμωτής, τονίζοντας ότι οι οδικοί άξονες καταστρέφονται, χωρίς να πέσει έχει οφέλη ο Δήμος Νέστου. «Δεν έχω οφέλη στον δήμο μου, αντιθέτως δεν πέφτει ούτε ευρώ από αυτή τη διέλευση των φορτηγών των μαρμαράδικων. Έχουμε προτείνει και το έχει αποδεχτεί και ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Χρήστος Ηλιάδης, ώστε ένα δρομολόγιο, νωρίς το πρωί, να φεύγει από το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’ και να μεταφέρει τα φορτηγά στο νησί της Θάσου. Αν καταφέρετε και δώσετε λύση για την περιοχή της Κεραμωτής σε αυτό το ζήτημα, θα γίνετε τοπικοί ήρωες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου, που θα εφοδιάσει τους βουλευτές με αναλυτική τεχνική έκθεση.

  Ο Γ. Παπαφιλίππου δεσμεύτηκε ότι και αυτό το ζήτημα θα μεταφερθεί στον υπουργό Ναυτιλίας, Θόδωρο Δρίτσα, αφού υπάρχουν αρκετά ζητήματα γενικότερα για την Π.Ε. Καβάλας, με κυριότερο αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας-Θάσου.

   

  Κουβέντα και για τα μπιτς – μπαρ

  Ακολούθως, ο Β. Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε την περυσινή θερινή σεζόν, με τα κλειστά μπιτς – μπαρ στην παραλία της Κεραμωτής. Ζήτησε την παρέμβαση των βουλευτών, ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα και φέτος. «Με αυτές τις παρεμβάσεις, θα λύσετε τα βασικότερα προβλήματα της Κεραμωτής», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

   

  Ο κ. Τσομπανόπουλος έκανε μια σύντομη ενημέρωση στους βουλευτές για το έργο της Γεωθερμίας και τα σχέδια για τηλεθέρμανση, που επεξεργάζεται ο δήμος, ενώ ο κ. Μορφίδης έκανε αναφορά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Life», ένα πρόγραμμα συνεχές για την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον, τονίζοντας ότι υπάρχουν αποθεματικά και ότι ο δήμος θα μπορέσει να πάρει μια σημαντική ανάσα.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.