Χρονόμετρο

  ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στον Δήμο Καβάλας»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αναμενόμενα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών στον δήμο Καβάλας και την εκλογή της Δήμητρας Τσανάκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η αλλαγή φρουράς στον δημαρχιακό θώκο είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τα ποσοστά των «μονομάχων» κατά τον πρώτο γύρο.

  «Τα περίμενα τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής. Είχε φανεί αυτό από την πρώτη εβδομάδα. Με εντυπωσίασαν ο Β. Παππάς και ο Π. Αγανικόλας, περίμενα πιο ψηλά τον Μ. Παπαδόπουλο, που έκανε έναν δαπανηρό αγώνα», μας ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο του για τις εκλογές στον δήμο Καβάλας ο Άγγ. Τσατσούλης και τόνισε ότι για το Επιμελητήριο η νέα εποχή στον δήμο δεν αλλάζει κάτι. «Ανάγκη έχουμε από συνεργασίες. Και με την κ. Τσανάκα και με τον κ. Παυλίδη στην Περιφέρεια και με τον κ. Μαρκόπουλο. Θα συναντηθούμε με όλους».

  Ο κ. Τσατσούλης συμπλήρωσε ωστόσο ότι στις συναντήσεις με την κ. Τσανάκα προτεραιότητα στα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου θα αποτελέσουν η ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη και γι’ αυτά των τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να ελαφρυνθεί το εξοδολόγιο των τοπικών επιχειρήσεων.

  Από κει και πέρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας εξέφρασε την έκπληξή του για την ανατροπή στον δήμο Παγγαίου, μια και περίμενε νικητή και στον δεύτερο γύρο τον Βασίλη Ξουλόγη κι όχι τον Φίλιππο Αναστασιάδη, ενώ ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων χαρακτήρισε τα αποτελέσματα σε δήμο Νέστου και Θάσου, μια και οι Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και Κώστας Χατζηεμμανουήλ είχαν να αντλήσουν ψήφους από αρκετές δεξαμενές έναντι των Σάββα Μιχαηλίδη και Λευτέρη Μερέση αντίστοιχα.

   

  Kavala Expo 2014 και τουριστική έκθεση

   

  Η διοργάνωση της έκθεσης Kavala Expo 2014 μονοπώλησε τη συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου το βράδυ της Δευτέρας, με τα μέλη να συμφωνούν ότι η φετινή διοργάνωση θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με επιχειρήσεις και να τονωθεί το ενδιαφέρον των εκθετών, που θα σημάνει ταυτόχρονα και προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου κοινού.

  Πρόβλημα υπάρχει με ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπόρεσαν να καλύψουν το αντίτιμο των θέσεων που κατέλαβαν κατά την προηγούμενη έκθεση, όμως από το δ.σ. υπάρχει κατανόηση και μια ελαφριά ανοχή στην κάλυψη των οφειλών λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για όλες τις επιχειρήσεις.

  Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια έκθεση τουρισμού, μετά από πρόταση του Γιώργου Φραγκιόγλου, όχι όμως το ίδιο χρονικό διάστημα με την Kavala Expo 2014 και ήδη αναζητείται ημερομηνία, πιθανότατα στις αρχές του 2015.

  Ακόμη, έγινε γνωστή η επαφή με εταιρεία της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει μικρά συνέδρια, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», ενώ η διοίκηση του Επιμελητηρίου εξετάζει πρόταση για τη διεξαγωγή μιας γιορτής κρασιού ή μπύρας στον ίδιο χώρο.

  Τέλος, προτάθηκε στη φετινή Kavala Expo να δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που θα δώσουν το «παρών» στο «Απόστολος Μαρδύρης», να πουλάνε τα προϊόντα τους.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.