Χρονόμετρο

  Ο πόλεμος της Δήμητρας Τσανάκα εναντίον του «Χ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής του, από θέση ήταν πάντα κριτικό απέναντι στον εκάστοτε δήμαρχο Καβάλας. Μέχρι σήμερα, έχουμε «γνωρίσει» τέσσερεις δημάρχους και πλέον δεν δυσκολευόμαστε να υποστηρίξουμε ότι η Δήμητρα Τσανάκα ήταν η χειρότερη όλων. Έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική, στον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη, στον διάδοχό του Στάθη Εριφυλίδη, ακόμη και στον Κωστή Σιμιτσή, τον οποίο στις εκλογές του 2014 τον «περάσαμε γενεές δεκατέσσερις», ωστόσο κανείς απ’ όλους αυτούς δεν μας χαρακτήρισε «σκουλήκια», «τρωκτικά που ζουν στους υπονόμους», ούτε καν «κοινούς συκοφάντες» και «διαστρεβλωτές της αλήθειας», όπως μας αποκάλεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και στενός συνεργάτης της κ. Τσανάκας, Γιώργος Γραμμένος. Δεν μπορεί η κ. Τσανάκα να διαφοροποιηθεί λέγοντας ότι δεν τα είπε η ίδια, γιατί εκείνη την ώρα στεκόταν δίπλα του και δεν τον σταμάτησε! Θα σχολιάσει βέβαια κάποιος ό,τι και ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε δήμαρχος να αποκαλέσει την άνεργες καβαλιώτισσες εν δυνάμει πόρνες!!! Αυτά είναι νέες πρακτικές μιας δημάρχου και μάλιστα γυναίκας!!!

   

  Ωστόσο, με προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Μεγάλη Δευτέρα και κανείς από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ούτε εκείνη την στιγμή, αλλά ούτε και την επομένη, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει να επικρατήσει η ψυχραιμία και να ανακαλέσει τον κ. Γραμμένο στην τάξη, της κοσμιότητας και της σοβαρότητας. Για να μην είμαστε άδικοι, ίσως θα πρέπει να εξαιρέσουμε τον επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Άρη Βέρρο που σηκώθηκε και πήγε κοντά στον κ. Γραμμένο και του έκανε παρατήρηση για την συμπεριφορά του. Πέραν του κ. Βέρρου, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, δεν ένοιωσε την ανάγκη να βάλει τα πράγματα στην θέση τους απαιτώντας πολιτική ωριμότητα και συγκρότηση.

   

  Επιπλέον, ο κ. Γραμμένος μας κατηγόρησε ότι «τα αρπάζουμε» για να γράφουμε εναντίον της κ. Τσανάκα και των συνεργατών της. Και πάλι η κ. Τσανάκα δεν τον σταμάτησε, γιατί ξέρει και η ίδια πολύ καλά, ότι δεν τα αρπάζουμε… και αν δεν θυμάται να φροντίσω να της θυμίσω συνομιλία που είχα μαζί της πριν από πέντε μήνες, όταν θέλησε να μου ανοίξει συζήτηση για τις εκλογές και της το έκοψα λέγοντας ότι «με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ με την συμπεριφορά της οπότε δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση τέτοιου είδους».

   

  Δυστυχώς, στην περίπτωση του κ. Γραμμένου και της κ. Τσανάκα δεν είναι μόνο οι απρεπείς, αήθεις και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εναντίον του ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ, είναι και οι απειλές για αυτόφωρες διαδικασίες και προσφυγή στην δικαιοσύνη!!! Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ένας δήμαρχος, παρά την σκληρή κριτική που του ασκήσαμε να επιχειρήσει να μας απειλήσει με δικαστικά μέτρα για να μας φιμώσει. Και άλλοι έβλεπαν την ήττα να τους περιμένει το βράδυ των εκλογών, αλλά τόσο χαμηλά δεν έπεσαν!

   

  Και να έρθουμε τώρα στην κριτική που τους έχει κάνει έξω φρενών. Εδώ και καιρό κατηγορούμε την κ. Τσανάκα ότι έχει ξοδέψει εκατομμύρια σε χορούς και πανηγύρια και δεν έχει καταφέρει να αφήσει ένα σοβαρό έργο στην πόλη, απεναντίας κλείνει την θητεία της με μια πεσμένη γέφυρα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια για ΘΕΑΜΑ και ελάχιστα για τον ΑΡΤΟ των Καβαλιωτών, πολύ περισσότερο για έργα ανάπτυξης. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ή ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ή ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, όλες οι δαπάνες είναι νόμιμες αλλά σε λάθος κατευθύνσεις και το αποτέλεσμα είναι να έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας σε δυσχερής οικονομική θέση.

   

  ΩΣΤΟΣΟ, επειδή μπορεί και να κάνουμε λάθος την καλέσαμε, όπως με το δημοσίευμα της 1η Απριλίου, να πράξει τα εξής: «Θα θέλαμε πάρα πολύ να βγει σήμερα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με στοιχεία και όχι με αναθέματα, όπως προσπαθεί να μας αντιμετωπίζει και να απαντήσει στις αποκαλύψεις του «Χ», να μας διαψεύσει, αν εμείς έχουμε κάνει λάθος, να ενημερώσει τους δημότες της Καβάλας, με αναλυτικά οικονομικά δεδομένα για το που βρίσκεται σήμερα το ταμείο του δήμου ΜΑΣ».

   

  Αντί αυτού μας απειλεί με αυτόφωρα και μας εξυβρίζει ο κ. Γραμμένος. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη, γιατί ως εφημερίδα, το καλό και τίμιο πρόσωπο μας, είναι μέρος της αποδοχής που έχουμε από τους αναγνώστες μας και την κοινωνία της Καβάλας, άρα είναι όρος της οικονομικής μας επιβίωσης!!! Γιατί όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά η κ. Τσανάκα εμείς δεν είμαστε από τις εφημερίδες που έχουνε προνομιακές σχέσεις με τον δημοτικό κορβανά… τα έσοδα μας είναι οι συνδρομές και οι διαφημίσεις και αυτό μας δίνει ανεξαρτησία και δυνατή φωνή, το «Χ» είναι η φωνή των αναγνωστών, γι΄ αυτό και θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να μας φιμώσουν! Φοβούνται τις ελεύθερες φωνές και τους πιάνει ο πανικός!

   

  Δεν θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Γραμμένου, γιατί θέλουμε να τον κρίνουν οι καβαλιώτες, όπως είναι το σωστό για όλους τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί κρίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη, οι εφημερίδες κάθε μέρα από τους αναγνώστες τους. Το μόνο που έχουμε να συστήσουμε στην κ. Τσανάκα και στον κ. Γραμμένο είναι να φροντίσουν να «πνίξουν» το φασίστα που έχουν μέσα τους και να μάθουν να αποδέχονται την κριτική, ακόμη και την πιο άδικη, θα υπάρχει κάτι που θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι. Αν βέβαια το θέλουν. Και μην ξεχνούν αυτό που έλεγε ο Λευτέρης Αθανασιάδης ότι δηλαδή «όταν ανεβαίνει κάποιος στην πασαρέλα φαίνεται και ο φλεβίτης του» οπότε δέχεται και την κριτική, αλλιώς κάθετε σπίτι του!!!

   

  Θεοδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.