Χρονόμετρο

  Καθυστερήσεις σε μισθούς στο νομικό πρόσωπο «Αλληλεγγύη»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Προβλήματα στη μισθοδοσία και απολύσεις εργαζομένων στα δημοτικά ιατρεία λόγω υποχρηματοδότησης ανακάλυψε η νέα δήμαρχος Καβάλας, Δ. Τσανάκα

   

  Καθυστερήσεις σε μισθούς και απολύσεις εργαζομένων από τα δημοτικά ιατρεία, οι οποίοι υπάγονται με σχέση εργασίας στο νομικό πρόσωπο «Αλληλεγγύη», ανακάλυψε στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της η Δήμητρα Τσανάκα.

  Η νέα δήμαρχος Καβάλας προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν συναντηθεί το πρωί της Τρίτης με τον απερχόμενο πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Στέλιο Σχοινάκη και διευθυντικά στελέχη, με τους οποίους είχε συνεργασία περίπου μιας ώρας.

  Όπως τόνισε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Τσανάκα, Τα προβλήματα του δήμου και του προσωπικού είναι πολλά και συνέχισε: «Πρέπει να ενημερωθούμε και να αναδιοργανωθούμε. Οι συναντήσεις μας είναι καθημερινές, παρόλο που δεν το λέμε συνέχεια στα μέσα ενημέρωσης. Χθες, βρέθηκα σε υπηρεσίες του νομικού προσώπου “Αλληλεγγύη”, έχοντας ενημερωθεί από συναδέλφους μας ότι κλείνουν δημοτικά ιατρεία. Έσπευσα να δω τι συμβαίνει. Δεν έκανα ανακοινώσεις μέσω συνέντευξης Τύπου, ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι επιχορηγήσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα το νομικό πρόσωπο να μην μπορεί να πληρώσει μισθούς και να απολύεται προσωπικό. Άκουσα με χαρά μου, βέβαια, ότι ο κ. Σιμιτσής υποσχέθηκε μια γενναία επιχορήγηση, αλλά επαγρυπνώ. Αν δεν έρθει, πρέπει να πιέσουμε για να δοθούν αυτά που υποσχέθηκε».

  Τέλος, σε ότι αφορά την ονοματολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα, γύρω από το ποιοι συνεργάτες της θα καταλάβουν διοικητικές θέσεις, η κ. Τσανάκα ξεκαθάρισε ότι «τα ονόματα που γράφονται δεν ισχύουν και για να είμαι ελικιρινής δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Δεν αποκρυστάλλωσα σε καμία σειρά. Αυτό είναι δική σας δουλειά, να έχετε να γράφετε», παραδεχόμενη, ωστόσο, στο «Χ» ότι ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα είναι ο Γιώργος Γραμμένος, που πρώτευσε σε σταυρούς από τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο Καβάλας».

  Την κ. Τσανάκα στη  επίσκεψή της στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συνόδευε ο συνεργάτης της, Μπάμπης Δράκος.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.