Χρονόμετρο

  Δήμητρα Τσανάκα: «Δεν έδωσα εγώ οδηγίες στον Πεταλωτή να πάει στη ΔΕΥΑΚ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παίρνει πάνω της την υπόθεση η δήμαρχος Καβάλας, που αποστασιοποιήθηκε από τις απόψεις που ανέφερε στους εργαζομένους ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

   

   

  Πολύ δύσκολα θα δούμε τον Σταύρο Πεταλωτή να αναλαμβάνει κάποιο πόστο, έστω και άμισθο, στη ΔΕΥΑ Καβάλας, έπειτα από τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει εν αγνοία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, αλλά και μετά το επεισόδιο που είχε το πρωί της Τρίτης (11/11) με τον προέδρου του σωματείου εργαζομένων Κώστα Χανδρουλίδη.

  Το επεισόδιο αυτό η κ. Τσανάκα το πληροφορήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν την επισκέφθηκαν στο γραφείο της οι εργαζόμενοι για να της παραδώσουν εγγράφως την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε παράνομες τις περικοπές των μισθών τους σε ποσοστό άνω του 35%.

  Η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε χθες στο «Χ» ότι «ακούω από το πρωί ότι ο κ. Πεταλωτής πέρασε από τη ΔΕΥΑΚ και έδωσε συμβουλές. Έχω να μιλήσω μαζί του πάνω από 15 ημέρες. Ειλικρινά, αγνοούσα ότι βγήκε από το σπίτι του, καθότι πέρασε μια αρρώστια το προηγούμενο διάστημα. Φυσικά και οι πρωτοβουλίες, αλλά και όσα μετέφερε στους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για τους μισθούς ή ότι άλλο είπε, δεν είναι μέρος της πολιτικής μου. Είμαι κάθετα αντίθετη σε όσα ανέφερε. Είμαστε φίλοι και συνεργάτες. Ωστόσο, εγώ δεν του έδωσα τέτοιες οδηγίες. Τα πληροφορήθηκα από τους εργαζομένους που ήρθαν και με επισκέφθηκαν για τα μισθολογικά τους αιτήματα και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπάρχει μια υπηρεσία που πρέπει να την τρέξουμε. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο Κίμων Παπαδόπουλος ένα συγκεκριμένο πόστο. Δεν μπορούμε να την κρεμάσουμε. Είναι ώρα να ξεκαθαρίσουμε με τον κ. Πεταλωτή αν θα συνεργαστούμε και κάτω από ποιο πλαίσιο. Θα συναντηθούμε τις επόμενες ημέρες».

   

  «Το μόνο που ζητάμε, είναι να τηρηθεί η νομιμότητα»

  Αναφορικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ του Κ. Χανδρουλίδη και του Στ. Πεταλωτή, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, μιλώντας χθες το πρωί στο «Χ» ανέφερε ότι «ήταν ένα επεισόδιο, που δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να λάβει δημοσιότητα και τέτοια έκταση. Μου είπε ο κ. Πεταλωτής να μετατεθώ στις Κρηνίδες και να μην έχω άλλες απαιτήσεις. Δέχθηκα να τον ακούσω λόγω ότι η κ. Τσανάκα είχε αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί ως γενικός διευθυντής και της προηγούμενης θητείας του στην επιχείρηση. Δε θεωρώ δυσμενή μετάθεση αν θα μετακινηθώ στις Κρηνίδες, αφού κατάγομαι από κει, όμως για τις διεκδικήσεις του σωματείου, ο κ. Πεταλωτής δεν μπορεί να μου κάνει υποδείξεις.»

  Αναφορικά με τις μειώσεις στη μισθοδοσία και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Χανδρουλίδης επισήμανε: «Για μένα δεν παίζουν ρόλο όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, που ζήτησε λες και είναι μαγαζί του η ΔΕΥΑΚ, να γίνουν ατομικές συμβάσεις προς τα κάτω, αλλά ότι δικαιωνόμαστε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις σε ποσοστό άνω του 35%. Ουσιαστικά, μας δικαιώνει για όλα όσα φωνάζαμε και το μόνο που ζητήσαμε από την κ. Τσανάκα είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και να πάνε στον επίτροπο οι καταστάσεις μισθοδοσίας για αναπροσαρμογή. Πρέπει να σας πω ότι όλες αυτές οι αναπροσαρμογές έχουν γίνει σε όλες τις ΔΕΥΑ της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εκτός από αυτή της Καβάλας», υπογράμμισε ο κ. Χανδρουλίδης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.