Χρονόμετρο

  Απαντήσεις της Δήμητρας Τσανάκα για την επιλογή της Κορίνας Βουγιούκα – Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΑΠΑ’Ι’ΩΑΝΝΟΥ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Η επιλογή έγινε μετά από εισήγηση του κ. Κουρουπού», ανέφερε η κ. Τσανάκα, για την «μια φορά κι έναν καιρό», μα και καινούργια καλλιτεχνική διευθύντρια 

  Μαγνητοφωνημένο απόσπασμα, από το οποίο αποδεικνύεται ότι η Δήμητρα Τσανάκα δεν παρενέβη σε καμία περίπτωση για την επιλογή της Κορίνας Βουγιούκα και την τοποθέτησή της στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου» ανέφερε ότι είναι στη διάθεση όσων υποστηρίζουν ή γράφουν το αντίθετο η δήμαρχος Καβάλας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το 7ο «Wood Water Wild Festival».

  Η κ. Τσανάκα επισήμανε ότι η επιλογή της υποψηφιότητας του φακέλου της κ. Βουγιούκα έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής, Γιώργο Κουρουπό, συμπλήρωσε ότι οι φάκελοι υποψηφιοτήτων ήταν ανώνυμοι ακριβώς για τη μεγαλύτερη διαφάνεια της διαδικασίας και την αμεροληψία της επιλογής.

  «Ο κ. Κουρουπός έστειλε τη γνωμάτευση του, η οποία δεν είναι δεσμευτική. Κάλεσα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, κ. Παπαδόπουλο, του παρέδωσα την επιστολή και του εξήγησα ότι δεν δεσμεύομαι από αυτή. Του ανέφερα ότι αν θέλει ο ίδιος να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ, να του την αναθέσουμε. Μου απάντησε προς τιμήν του ότι θα ακολουθήσει τη διαδικασία, μια και ο ίδιος είχε καταθέσει φάκελο και δεν αμφισβήτησε σε καμία περίπτωση την εισήγηση του κ. Κουρουπού. Μάλιστα, ο κ. Κουρουπός μας διατύπωσε ότι η υποψηφιότητα Βουγιούκα αποπνέει μια νεανικότητα, ενώ εξέφρασε ορισμένες ανησυχίες για το ύψος του προϋπολογισμού».

  Για τη διαδικασία επιλογής που ακολουθήθηκε μίλησε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Λυχούνας, ο οποίος επισήμανε ότι εθελοντικά αφιέρωσε ο κ. Κουρουπός χρόνο για την επιλογή. «Ο κ. Κουρουπός πήρε τέσσερις “γυμνές” προτάσεις και μας ανέφερε ότι επιλέγει τον φάκελο νούμερο 2. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν ονόματα στη διάθεσή του. Θέλαμε να ανοίξει η διαδικασία και η γκάμα ιδεών για το φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”, που παραμένει διοργάνωση του Δ.Ω.Κ. και είμαι βέβαιος ότι θα το υποστηρίξει».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.