Χρονόμετρο

  Χείρα φιλίας σε φιλοζωικά σωματεία από Τσανάκα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιβεβαίωση για «τρύπα» άνω των 150.000 ευρώ από τη Σχολική Επιτροπή – Τι δήλωσε για τα έργα του ΕΣΠΑ και τις καθαρίστριες

   

   

   

  Δε θα προχωρήσει σε διώξεις η δήμαρχος Καβάλας κατά όσων την καθύβριζαν μέσω facebook, τονίζοντας ότι «χάθηκε το μέτρο τις τελευταίες μέρες»

   

   

  Χείρα φιλίας έτεινε σε όλα τα φιλοζωικά σωματεία της Καβάλας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/9), μετά τον σάλο που ξέσπασε στη διάρκεια της εβδομάδας κι έπειτα από την περισυλλογή αδέσποτων σκυλιών στο κέντρο της πόλης από συνεργεία του δήμου, τα οποία κατηγορήθηκαν ότι κακοποίησαν ένα εξ αυτών.

   

   

  Η Δ. Τσανάκα σημείωσε ότι έγινε αδικαιολόγητος θόρυβος γύρω από το θέμα της περισυλλογής αδέσποτων ζώων και έδωσε τις διαβεβαιώσεις της σε δημότες και εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων ότι τόσο η ίδια όσο και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά είναι φιλόζωοι.

  Μάλιστα, η δήμαρχος Καβάλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σκύλο ράτσας πίτμπουλ, που έχει στο σπίτι της και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του πιο φιλόζωο από την ίδια και οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη της. Όσο για τις βαριές εκφράσεις που γράφτηκαν σε διάφορα φιλοζωικά γκρουπ στο facebook, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα στραφεί εναντίον αυτών που τις χρησιμοποίησαν, σημειώνοντας ότι υποβάθμισαν τον θεσμό του δημάρχου κι όχι την ίδια προσωπικά.

   

  «Χάθηκε το μέτρο τις τελευταίες μέρες»

  Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης, η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες μέρες χάθηκε το μέτρο. Επιβάλλεται να λειτουργήσουμε όλοι με λογική για το καλό των συνδημοτών μας. Η πόλη της Καβάλας είναι από τις ελάχιστες που διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο, χάρη σον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη, το οποίο λειτουργεί καλά. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμη καλύτερο από αυτό που διαθέτουμε, για να ζουν σε ποιο πολιτισμένες συνθήκες τα αδέσποτα ζώα. Τείνω χέρι προς τα φιλοζωικά σωματεία, να επικοινωνήσουν μαζί μου, να συνεργαστούμε, όπως προβλέπει ο νόμος. Θα συσταθεί άμεσα η πενταμελής επιτροπή, που θα αποφασίζει για την περισυλλογή των ζώων. Μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει συνεδριάσει αυτή η επιτροπή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δυο φιλοζωικά σωματεία. Αυτό είναι δείγμα πολιτισμού», τόνισε η Δ. Τσανάκα και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία των φιλοζωικών σωματείων, όποτε κι αν αυτή γίνει.

  Αναφορικά με όσα γράφτηκαν για εκείνη και την κ. Χιώτη-Πρασσά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισήμανε ότι δεν θα «κυνηγήσει» κανέναν, καθώς πρόκειται για νέους που παρασύρθηκαν. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ενώ οι φιλόζωοι κλήθηκαν να παρίστανται στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, δεν το έκαναν.

  Για το αν έδωσε εντολή στην Κ. Χιώτη-Πρασσά να αναφέρει στο σωματείο «Αίσωπος» να αποσύρει τη μήνυση και μετά να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ δήμου και φιλοζωικών οργανώσεων, τόνισε: «Η μήνυση ήταν αυτεπάγγελτη. Δεν είχε νόημα να ζητήσουμε να αποσύρουν τη μήνυση», ενώ για το συμβάν στον Δημοτικό Κήπο ανέφερε ότι έγινε νωρίς το πρωί, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας.

   

   

  «Πάνω από 150.000 το έλλειμμα στη Σχολική επιτροπή, επεστράφησαν μόνο 30.000»

  Στο δεύτερο σκέλος της συνέντευξης Τύπου, η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο έλλειμμα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της έρευνας αυτό ξεπερνά τις 150.000 και σε ερώτηση του «Χ» για το αν έχει επιστραφεί μέρος του ποσού, απάντησε ότι «ήρθαν πίσω μόνο οι 30.000».

  Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα διενεργηθεί συμπληρωματική Ε.Δ.Ε. για δημοτικούς υπαλλήλους, για να διαπιστωθεί αν είχαν συμμετοχή στην υπεξαίρεση, ώστε να απομακρυνθεί κάθε σκιά, ενώ για τις φήμες περί ανάλογης λαθροχειρίας από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε: «Θα ερευνήσουμε και αυτό το ενδεχόμενο, διότι πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας. Όποιος έχει καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι».

  Στο θέμα των παιδικών σταθμών και του «προστίμου» των 616.000 ευρώ ή αλλιώς «δημοσιονομική προσαρμογή», όπως το ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Λεωνίδας Παππάς, η Δ. Τσανάκα τόνισε ότι έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες ενστάσεις, ώστε να μπορέσει ο δήμος να «γλιτώσει» την επιστροφή, ακόμη και μέρους του ποσού, που ζητάει η Ε.Τ.Α.Α., η αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τα κονδύλια για τους παιδικούς μέσω Ε.Σ.Π.Α. Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτική για το αν θα καταφέρει να περισωθεί κάτι για το ταμείο του δήμου στις παρατηρήσεις της Ε.Τ.Α.Α. για περιπτώσεις βρεφών και νηπίων, των οποίων οι απουσίες δεν δηλώνονταν, ενώ ανέφερε ότι και σε αυτό το θέμα θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε.

   

   

   

  Περί καθαριστριών και έργων του δήμου Καβάλας

  Για τις απολυμένες καθαρίστριες και τους αγώνες που ξεκίνησαν μετά την απομάκρυνση 11 εξ αυτών, οι οποίες εργάζονταν μέχρι πρότινος στα σχολεία του δήμου Καβάλας, η κ. Τσανάκα σημείωσε πως εδώ και μια τετραετία, χρόνια στην καρδιά της κρίσης δεν έγινε καμία αλλαγή στο προσωπικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι ανάγκη από δουλειά έχουν κι άλλοι συμπολίτες μας και ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

  Σε ερώτηση για το αν στις εργαζόμενες που επελέγησαν πριν από λίγες μέρες, βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα της ίδιας ή άλλων συμβούλων, δήλωσε ότι αυτά είναι κακοήθειες, ενώ για την καθαρίστρια που διαχειριζόταν το κυλικείο του δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα, και η οποία πλέον δεν έχει κανένα αντικείμενο εργασίας, αφού παύτηκε από τη θέση της στην καθαριότητα, η δήμαρχος Καβάλας απάντησε πως δεν της έχει παρθεί η θέση από το κυλικείο.

  Τέλος, για τα έργα σε Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού, που γίνονται μέσω χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α., τόνισε ότι καθυστερούν, χαρακτηρίζοντας τα «ψιλοαπενταγμένα», όμως συμπλήρωσε ότι θα συνεχιστούν με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.