Χρονόμετρο

  ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Κατασταλάζει η Δήμητρα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο Μ. Λυχούνας για αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο Φ. Φιλιππίδης για αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Η. Καλανταρίδης για αντιδήμαρχος Κοινοτήτων

   Αργά, αλλά σταθερά η Δήμητρα Τσανάκα καταλήγει στους συνεργάτες που θα την πλαισιώσουν στο αρχικό σχήμα που θα αναλάβει να διοικήσει από την 1η Σεπτέμβρη τον Δήμο Καβάλας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κωστή Σιμιτσή. Ονόματα ακούστηκαν πολλά έως τώρα, ωστόσο η νέα δήμαρχος Καβάλας έχει πάρει αποφάσεις μέχρι ενός σημείου.

  Ο πολιτικός μηχανικός Φίλιππος Φιλιππίδης θα είναι ο άνθρωπος που θα πάρει την «καυτή πατάτα» των έργων του δήμου από τον Θόδωρο Μουριάδη, καθώς θα είναι ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αφού απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κ. Τσανάκα, η οποία τον τιμά με αυτή τη θέση, πιστεύοντας πολύ στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την άρτια επιστημονική κατάρτισή του.

   Άτομα εμπιστοσύνης

   Για Αντιδήμαρχο Πολιτισμού επιλέγει τον πλέον προφανή σύμβουλο από το ψηφοδέλτιο της, τον Μιχάλη Λυχούνα, αρχαιολόγο της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας, με σημαντικό ανασκαφικό και συγγραφικό έργο. Ο Μ. Λυχούνας χρημάτισε πρόεδρος του Ινστιτούτου Μοχάμετ Άλη, ενώ από το 2010 ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

  Τον απασχολεί ιδιαίτερα η διαχείριση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας αισθητικής γιατί τα θεωρεί απαραίτητη και ικανή συνθήκη για κάθε αναπτυξιακή διαδικασία, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στον Κ. Σιμιτσή πριν καν ακόμη πολιτευτεί με τον συνδυασμό της κ. Τσανάκα.

  Ο Ηλίας Καλανταρίδης θα είναι η επιλογή της Δ. Τσανάκα για αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και του πρώην Δήμου Φιλίππων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Ανέστη Σιγγιρίδη. Μάλιστα, όπως αναφέρει συχνά-πυκνά η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Καβάλας, ο Ηλ. Καλανταρίδης «είναι η τελευταία ευκαιρία για να πάει μπροστά η περιοχή των Φιλίππων», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους πολίτες και φυσικά τα μέλη του συνδυασμού.

   Άρωμα γυναίκας στο ΔΗΘΕΘΕ

   Ακόμη, άρωμα γυναίκας αποκτά η θέση του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, καθώς η Μαρία Καραβία θα είναι αυτή που θα διαδεχθεί τον Ανέστη Δημητριάδη. Η κ. Τσανάκα εμπιστεύεται τις γνώσεις της επικεφαλής του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θεάτρου Ανάβασις» και θα είναι αυτή που καλείται να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ του Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά και να φέρει τις δικές της ιδέες, που θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

  Η Δ. Τσανάκα δεν ξεκαθάρισε ακόμη τις επιλογές της για τις νευραλγικές θέσεις σε ΔΕΥΑΚ και «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με τις ανακοινώσεις για αυτές, αλλά και για τις λοιπές θέσεις να ανακοινώνονται εντός Αυγούστου.

  Η ομάδα των 25 δημοτικών συμβούλων και των εννέα από τα τοπικά συμβούλια θα συγκεντρώνεται μια φορά κάθε δύο εβδομάδες, με τη νέα δήμαρχο Καβάλας να προετοιμάζει τα στελέχη της ενόψει της ανάληψης διοικητικών καθηκόντων σε περίπου 50 μέρες από σήμερα.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.