Χρονόμετρο

  Η Δ. Τσανάκα απαντάει στον Κ. Σιμιτσή: Όλη η αλήθεια για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έκθετός για τις δηλώσεις του στο Δ.Σ. ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» Λεωνίδας Παππάς

   

  Απαντώντας στη δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή, σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος και η δημοτική διοίκηση έχουν πληροφορηθεί πως από  κύκλους της σημερινής αντιπολίτευσης και αυριανής διοίκησης του Δήμου μας «διέρρευσε η φήμη πως κλείνουν το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  και τα Δημοτικά Ιατρεία», η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Καβάλας, κ.  Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε:

   

  «Η στοιχειώδης πολιτική σοβαρότητα κ. Σιμιτσή επιτάσσει να μη δίνετε σημασία σε «πληροφορίες κύκλων» (ενδεχομένως δε και ρόμβων ου μη και… τετραγώνων), διαρροές, φήμες και λοιπά αναλόγου βαρύτητας και αξιοπιστίας φληναφήματα.  Οι φήμες δεν διαρρέουν κ. Σιμιτσή και απορούμε πως εσείς, ένας κατά τεκμήριο καλός χειριστής της γλώσσας, υποπίπτετε σε τέτοιου είδους λεκτικά ολισθήματα.

  Μην ανησυχείτε λοιπόν,  οι φήμες δεν ευσταθούν! Όχι μόνο δεν θα κλείσουμε τίποτα, αλλά αντιθέτως θα τα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε το ρόλο τους».

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  Με αφορμή τώρα τον θόρυβο που έχει προκύψει για την λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και του προγράμματος « Βοήθεια Στο Σπίτι» και κυρίως έπειτα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Καβάλα-Φίλιπποι: Ανοιχτή Πόλη» του απερχόμενου δημάρχου προς απάντηση των όσων μας κατηγόρησαν και κυρίως προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω :

  Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 συνεδρίασε το ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» στο οποίο για λογαριασμό της σημερινής αντιπολίτευσης μετέχει ως μέλος η Δημοτική Σύμβουλος Καβάλας και μέλος του συνδυασμού μας κα Αναστασία Ιωσηφίδου. Μεταξύ των αναγραφομένων στην ημερήσια διάταξη θεμάτων και ακριβέστερα ως υπ’ αρ. 6ο και 7ο θέμα  ήταν αντιστοίχως η «Λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων» και η «Λήψη απόφασης για καταβολή μισθοδοσίας υπαλλήλων ΙΔΟΧ».

  Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημοτικός Σύμβουλος της σημερινής συμπολίτευσης κ. Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε για το μεν πρώτο θέμα ότι η σημερινή Διοίκηση αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των ιατρών των δημοτικών ιατρείων για τους οποίους υπάρχει ήδη καθυστέρηση πληρωμής από Φεβρουάριο 2014 και ότι η Περιφέρεια ακύρωσε την υπ αριθμ. 159/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας σχετικά με τη «σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καβάλας – ΝΠΔΔ Δημοτική κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΓΑΛΗΝΟΣ» και   για το  δεύτερο θέμα ότι πρέπει να σταματήσει προσωρινά και ειδικότερα από Μάιο 2014 η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί η σημερινή διοίκηση σε αδυναμία καταβολής των μισθών των μονίμων υπαλλήλων.

  Μάλιστα ρωτήθηκε άμεσα η θέση της  εκπροσώπου μας κας Ιωσηφίδου, καθώς στην ουσία  εκπροσωπούσε  την αυριανή διοίκηση . Φυσικά η κα Ιωσηφίδου εξέφρασε την δικαιολογημένη απορία της πως τόσο σημαντικά θέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά τώρα, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση και την επικράτηση του συνδυασμού μας, αρνούμενη να συνηγορήσει θετικά στη μη πληρωμή υπαλλήλων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» , αλλά φυσικά ζητώντας και ολιγοήμερη πίστωση χρόνου σχετικά με το θέμα των δημοτικών ιατρείων, προκειμένου να  συνεννοηθεί με την νέα Δήμαρχο Καβάλας, με  αποτέλεσμα την αναβολή συζήτησης των 2 θεμάτων για τη Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00.

  Πράγματι ενημερώθηκε αμέσως η κα Τσανάκα η οποία και έσπευσε την Δευτέρα  στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση . Έτσι την επόμενη ημέρα  (Τρίτη 3 Ιουνίου)΄  και τα δύο θέματα είχαν επιλυθεί, αφού αφενός οι δημοτικοί ιατροί αποφάσισαν να παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα δημοτικά ιατρεία μέχρι 31 Σεπτεμβρίου  2014 , αποστέλλοντας αντίστοιχες αιτήσεις στο νομικό πρόσωπο (οφείλουμε δε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια) και αφετέρου με επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας που έφτασε στο νομικό πρόσωπο την Τρίτη το πρωί, λύθηκε το θέμα της πληρωμής των υπαλλήλων ΙΔΟΧ.

   

  Είναι φανερό από τα παραπάνω ποιος πραγματικά κάνει παιχνίδια εις βάρος των κοινωνικών δομών του Δήμου μας , όπως επίσης είναι φανερό ότι ο συνδυασμός μας διαθέτει έμπειρα στελέχη τα οποία γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και να εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων.

  Καλούμε την σημερινή Διοίκηση του Δήμου να συνεργαστεί , όπως άλλωστε και υποσχέθηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος  στην κα Τσανάκα αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, προκειμένου να επέλθει ομαλά και απρόσκοπτα η μετάβαση στη νέα διοίκηση προς συμφέρον τελικά του Δήμου μας, αλλά και να  απέχει στο μέλλον από παρόμοιες «ανορθόδοξες» πρακτικές ,αφού αφενός όπως θα αντιλήφθηκε δεν βρίσκουν έδαφος πρόσφορο και αφετέρου δεν βοηθούν στην ύπαρξη ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας το οποίο απαιτούν , ιδιαίτερα την στιγμή αυτή,  τα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζει συλλογικά ο Δήμος και η πόλη αλλά και προσωπικά ο κάθε δημότης ξεχωριστά.

   

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ

  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

  ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.