Χρονόμετρο

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Τι χρήματα υπάρχουν στις καταθέσεις των Καβαλιωτών!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην Καβάλα υπάρχουν 430.733 ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδος, στους οποίους έχουν συσσωρευτεί 1,302 δις ευρώ. Από τα απογραφικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για όλη τη χώρα, προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4000 ευρώ, για το σύνολο της χώρας.

   

  Στην Καβάλα οι καταθέσεις είναι χαμηλότερες από το μέσο όρο, παρά τις περί αντιθέτους πληροφορίες που κυκλοφορούν εν είδει φημών, στην αγορά της πόλης, μόλις και φτάνουν τις 3.023 κατά μέσο όρο!!! Δηλαδή βρισκόμαστε κατά 977 ευρώ χαμηλότερα από τον μέσο εθνικό όρο.

   

  Μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας, οι κάτοικοι αποδεικνύονται πιο «γεροί» αποταμιευτές σε σχέση με τους υπόλοιπους. Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν λοιπόν όσοι ζουν ή εργάζονται στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας (λογικό λόγω και του υδροκεφαλισμού του κράτους) αλλά και οι κάτοικοι στους νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας, Χίου. Από κοντά και η περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής αλλά και η Θεσπρωτία. Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4261 ευρώ στην Χίο. Αυτά τα στοιχεία αφορούν στον Ιούνιο του 2019 και σήμερα οι μέσοι όροι θα είναι αρκετά πιο αυξημένοι καθώς στο β’ εξάμηνο του 2019 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7 δις. ευρώ κάτι βέβαια που επηρέασε όλους τους μέσους όρους ανά την χώρα.

   

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.