Χρονόμετρο

  Γ. ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ: Θετικός ο απολογισμός από τη Σόφια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κολακευτικά τα σχόλια που απέσπασε η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. στην έκθεση Holiday & SPA EXPO 2014

   

  Θετικά ήταν τα σχόλια των Βούλγαρων διοργανωτών για την παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας Holiday & SPA EXPO 2014, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο «Χ» ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Γερομάρκος, «μετά την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε., ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε οργανωμένα από κοινού σε μια διεθνή έκθεση. Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., μέσω του υπουργείου διαφημίστηκε στα Μέσα της Βουλγαρίας. Δώσαμε συνέντευξη με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια, που τυγχάνει να είναι και Καβαλιώτης, τον κ. Αλέξανδρο Στοΐδη, τον Υπουργό κ. Καράογλου κι εμένα, με τις εντυπώσεις που έλαβαν οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι να είναι εξαιρετικές για την Περιφέρεια.

   

  Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και πιο ολοκληρωμένα στοιχεία για τον απόηχο που είχε η παρουσία μας στην Έκθεση της Σόφιας», είπε αρχικά ο κ. Γερομάρκος και συμπλήρωσε ότι το βάρος έπεσε στις παράλληλες δράσεις, όπως έγινε και στην πρόσφατη έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Η έκθεση της Σόφιας άφησε ανοικτούς διαύλους με την πρεσβεία της χώρας μας και θα υπάρχει άμεση συνεργασία με τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Στέφανο Σπύρου για την προώθηση ψηφιακού υλικού σε όλα τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ώστε να γίνουν αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες με σελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος. «Έγιναν πολλές συναντήσεις με επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες, όχι μόνο στο περίπτερο μας, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στη Σόφια και οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε, κάνουν λόγο για μια χρονιά τουλάχιστον αντάξια της περυσινής, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από το επίσημο βουλγαρικό κράτος για την περιοχή μας, αφού στη διάρκεια των εγκαινίων, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδια για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, Ντανιέλα Μπόμπεβα επισκέφτηκε το περίπτερό μας, στην οποία κάναμε δώρο δύο βιβλία με την ιστορία της Περιφέρειας».

   

  Ο κ. Γερομάρκος απάντησε και στα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας και στον τοπικό Τύπο, σχετικά με τις αποστολές στις εκθέσεις, επισημαίνοντας ότι οι πολυδάπανες και πολυπληθείς αποστολές σε εκθέσεις του εξωτερικού ανήκουν σε άλλες εποχές και πλέον σε αυτές πηγαίνουν μόνο άνθρωποι της Περιφέρειας, που κάνουν απλά τη δουλειά τους. «Οι εποχές άλλαξαν και δεν έχει καμία σχέση το “τώρα” με το “τότε”. Δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, στοχεύοντας στο πως θα προβάλουμε την Περιφέρεια και όχι να κάνουμε απλά το ταξιδάκι μας. Αυτή είναι η διαφορά», απάντησε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.-Θ. Έμφαση θα δοθεί από δω και πέρα στην προβολή μέσω διαδικτύου και ήδη είναι σε εξέλιξη σχετικοί διαγωνισμοί, ενώ ο κ. Γερομάρκος ανέφερε πως οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη για την Έκθεση του Βελιγραδίου στις 27 Φεβρουαρίου, καθώς και γι’ αυτές που θα ακολουθήσουν σε Βερολίνο και Μόσχα, ενώ προετοιμάζονται δράσεις για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την προβολή και διαφήμιση μέσω Ίντερνετ. Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ΕΟΤ για την ηλεκτρονική προβολή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού visitgreece.gr, με την προώθηση ψηφιακού υλικού.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.