Χρονόμετρο

  «Σωσίβιο» για την οικονομία αποτέλεσε φέτος ο τουρισμός

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ!!! 

  • Αύξηση 15,9% στις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»
  • Limit up 30% στις οδικές διελεύσεις από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
  • Αμοιρίδης: «Η πιο πετυχημένη σεζόν των τελευταίων ετών»

   

   

  Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα από την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των αφίξεων τόσο από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας όσο και από τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

   

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέλαβε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» για τον μήνα Αύγουστο, οι αφίξεις πτήσεων εξωτερικού και κυρίως από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη σημειώνουν αύξηση 15,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, ενώ την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν οι αφίξεις και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

   

  Limit up, ωστόσο, καταγράφεται και στις οδικές διελεύσεις Βαλκανίων τουριστών από τα σύνορα, καθώς όπως ανέφερε στο «Χ» ο κ. Αμοιρίδης, αυτές ξεπερνούν το 30% για τον μήνα Αύγουστο, με τους περισσότερους εξ αυτών να επιλέγουν τη Θάσο, τις παραλίες της Καβάλας (Νέα Πέραμος, Νέα Ηρακλείτσα, η παραλία Οφρυνίου), αλλά και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης, με πρώτη επιλογή τις αμμουδιές του Φαναρίου και της Αρωγής.

   

  «Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, που ενισχύεται τόσο από την αύξηση των πτήσεων εξωτερικού, αλλά και από την απόδοση που είχε όλη η δουλειά που κάναμε τους προηγούμενους μήνες με τη σταθερή και υψηλού επιπέδου παρουσία μας στις εκθέσεις των Βαλκανίων», υπογράμμισε ο κ. Αμοιρίδης και συμπλήρωσε:

   

  «Οι Βαλκάνιοι τουρίστες στήριξαν τον ελληνικό τουρισμό σε αυτή τη δύσκολη φετινή περίοδο, ενώ πολύ θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε και για τον μήνα Σεπτέμβριο, για τον οποίο επίσης πιστεύω ότι θα υπάρξει αυξητική τάση σε σύγκριση με το 2014. Το 2015 ίσως είναι η πιο επιτυχημένη τουριστική σεζόν των τελευταίων δεκαετιών για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

   

  Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε και στις νέες στοχεύσεις της διοίκησης της Π.Α.Μ. – Θ.:

   

  «Ως διοίκηση, εμείς δε θα σταματήσουμε εδώ. Εχθρός του καλού και της φετινής επιτυχίας είναι το καλύτερο. Ήδη, σηκώνουμε τα μανίκια, ώστε να έχουμε δυνατές εκπροσωπήσεις στις εκθέσεις που ακολουθούν το φθινόπωρο. Είχαμε μια εξαιρετική παρουσία στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “Τournatur” του Ντίσελντορφ. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου, Γιώργο Φραγκιόγλου και τον έμπειρο οδηγό βουνό, Αλέξανδρο Τσιλογεώργη, που έκαναν μια καλή παρουσίαση, με χρήση και των φυλλαδίων που τύπωσε το Επιμελητήριο», σημείωσε ο κ. Αμοιρίδης και κατέληξε:

  «Από 2 ως 5 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στην έκθεση του Λονδίνου, όπου σχεδιάζουμε διάφορες δράσεις και συνεργασίες με Άγγλους τουριστικούς πράκτορες, ενώ οι προετοιμασίες μας θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα και για μια πολύ δυνατή εκπροσώπηση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Filoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου».

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.