Χρονόμετρο

  Το τριήμερο «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου» ολοκληρώθηκε, εντυπωσιάζοντας το φιλόμουσο κοινό της πόλης

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη η κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης φιλοξένησε τρεις ανάρπαστες συναυλίες, στο πλαίσιο διοργάνωσης του CosmoClassical 2022 και συγκεκριμένα του τριήμερου «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου».

  Την αυλαία άνοιξαν οι  Canción de Arrabal  παρουσιάζοντας μια ατμοσφαιρική συναυλία με την Μαρία Ανισέγκου στο τσέλο, τον Κώστα Μακρυγιαννάκη στην κιθάρα και το Κώνσταντίνο Ράπτη στο παντονεόν. Τα έργα, εμπνευσμένα από τις λαϊκές παραδόσεις και τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, ερμηνεύτηκαν σε  διασκευές για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν.

  Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, την σκυτάλη πήρε η συναυλία “Piano in love” και ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος παρέα με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στην αφήγηση κειμένων. Οι δύο τους παρουσίασαν ένα έργο βασισμένο στην “επανάσταση του ανθρώπου” με μέσω την τέχνη, τον έρωτα και την μουσική, με έργα του Μάνου Χατζηδάκη , Astor Piazzolla , SchubertLiszt , Franz Liszt και Radiohead . Όλα τα έργα που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της βραδιάς ήταν μεταγραφές του ίδιου του πιανίστα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία “Piano in Love” παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Το τριήμερο έκλεισε , με την ξεχωριστή χορωδία Voci Contra Tempo”, από τη Θεσσαλονίκη. Το σύνολο αναζητώντας μία σύγχρονη ταυτότητα της ελληνικής χορωδιακής μουσικής, ερμηνεύεσαι σε πρωτότυπες χορωδιακές επεξεργασίες, έργα από το παραδοσιακό τραγούδι της Ελλάδας και των γειτόνων χώρων, όπως της Αλβανίας και Βουλγαρίας. Στο 2ο μέρος της συναυλίας η χορωδία παρουσίασε με εκπληκτικό στόμφο, κλασικά έργα του Μάνου Χατζηδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη. Το γυναικείο σύνολο μάγεψε τους παρευρισκόμενους,  προσφέροντας το ιδανικό κλείσιμο του τριημέρου.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες συναυλίες δείτε ΕΔΩ

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.