Χρονόμετρο

  Το Cosmoclassical 2022: Υποδέχεται το τριήμερο συναυλιών  «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  H τελευταία ενότητα του Cosmopolis festival με τίτλο Cosmoclassical, υποδέχεται την Παρασκευή 18 Νοέμβρη τις “Ημέρες Γ.Α. Παπαϊωάννου”. Το τριήμερο αφιέρωμα στον Καβαλιώτη συνθέτη Γ. Α. Παπαιωάννου περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές συναυλίες ,αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ του φεστιβάλ και του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.

  Στην έναρξη του τριημέρου, οι Canción de Arrabal  θα ερμηνεύσουν μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα. Έργα, εμπνευσμένα άλλες φορές από τις λαϊκές παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους και άλλες φορές από τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, διασκευάζονται σε μορφή duo & trio για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν και πλαισιώνονται από solo έργα και κιθάρατσέλο ή μπαγιάν που αναδεικνύουν τον ηχοχρωματικό πλούτο και στόφα του κάθε οργάνου.

  Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ο χαρισματικός και πολυβραβευμένος πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά στην αφήγηση κειμένων, θα παρουσιάσουν ένα έργο βασισμένο στην “επανάσταση του ανθρώπου” μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και την μουσική.  Τι είναι άλλωστε πιο επαναστατικό από αυτά που έκαναν ο Μπετόβεν, ο Σαίξπηρ, ο Θερβάντες, ο Τύχο Μπράχε, ο Αϊνστάιν, ο Πικάσο, η Υπατία;

  Το τριήμερο, «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου», θα κλείσει στις 20 Νοεμβρίου, με την φιλοξενία μιας υπέροχης χορωδίας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου Voci Contra Tempoαπό τη Θεσσαλονίκη. Το σύνολο αναζητά μία σύγχρονη ταυτότητα της ελληνικής χορωδιακής μουσικής, σε πρωτότυπες χορωδιακές επεξεργασίες, και ψάχνει τις ρίζες της στη μουσική της αρχαίας Ελλάδας, στα όψιμα βυζαντινά χρόνια, στο παραδοσιακό τραγούδι, όπως επίσης και στο αποκορύφωμα όλου αυτού του μουσικού πλούτου, έτσι όπως μας φανερώθηκε τον 20ο αιώνα, μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα μουσικό σύνολο με παρουσίες σε αξιόλογους χώρους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

  Παρασκευή 18/11, Σάββατο 19/11, Κυριακή 20/11 | 21.00
  Μεγάλη Λέσχη

  Εισιτήρια
  Γενική είσοδος 8€, μαθητικό 2€

  Σημεία προπώλησης:

  Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών ( πρώην ΕΟΤ)

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.