Χρονόμετρο

    Ο Τ. Κουίκ απαντάει στους επικριτές του: «Δεν ήρθα για τουρισμό»

    Δημοσιεύτηκε στις

    «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» είναι το όνομα του συνδυασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως ανήγγειλε χθες από την Καβάλα ο βουλευτής επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας αυτής.

    Παράλληλα, παρουσίασε την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Στέλλα Γκανιάτσου καθώς και τον υποψήφιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης-Τουρισμού Γιώργο Τσακίρη.

    Στο πλαίσιο της πρώτης του συνέντευξης Τύπου ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που παραχώρησε στα μέσα της Καβάλας, ο Τ. Κουίκ, χαρακτήρισε συμβολικό το όνομα του συνδυασμού και ενδεικτικό των προθέσεών περί μη ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τους ΑΝ.ΕΛ. έθεσε τους άξονες του προγράμματος και των προτεραιοτήτων του για την περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και σημείωσε πως «τα  χτυπήματα κάτω από την μέση και το ρίξιμο λάσπης, είναι τακτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Ο κόσμος τις έχει βαρεθεί και ζητάει άλλα πράγματα από την πολιτική», ενώ κάλεσε τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να διατηρήσουν πολιτικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις.

     

    «Όλες οι περιφερειακές ενότητες ίδιες για μένα»

    Ο Τ. Κουίκ πριν καν ερωτηθεί, πρόλαβε τις ερωτήσεις για την επιλογή του προσώπου του στη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη και σημείωσε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά την περιοχή από τα χρόνια που ασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, το οποίο χαρακτήρισε πλεονέκτημά του, αλλά και από το κοινοβουλευτικό του έργο, αφού όπως ανέφερε είναι από τους βουλευτές που έχουν κάνει τις περισσότερες ερωτήσεις για την Α.Μ.-Θ.

    Ανέφερε, επίσης, ότι «δεν είμαι καθόλου έξω από την περιφέρεια. Την γνωρίζω πολύ καλά και ένα ακόμη πλεονέκτημά μου είναι ότι δεν κατάγομαι από κανέναν εκ των πέντε νομών της περιφέρειας. Δεν έρχομαι να διεκδικήσω ψηφαλάκια από μια περιφερειακή ενότητα έναντι κάποιας άλλης. Τις βλέπω όλες σαν ένα πράγμα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως είτε εκλεγώ στη θέση του περιφερειάρχη είτε όχι δεν ήρθα για τουρισμό. Θα βρίσκομαι εδώ και θα αγωνίζομαι γι’ αυτόν τον τόπο. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι η δημόσια προβολή, κυριολεκτικά έχω χορτάσει από αυτήν στα 45 χρόνια της ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία. Ήρθα στην περιοχή της περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με διάθεση να δουλέψω. Σίγουρα, το όνομά μου και η πορεία μου, επαγγελματική και πολιτική, που κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση σε υπουργεία και θα το εκμεταλλευτώ για το καλό του τόπου. Στο επίκεντρο για εμάς είναι και θα παραμείνει ο άνθρωπος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσα από την ανάπτυξη. Εμείς δεν είμαστε απλοί διαχειριστές προγραμμάτων ΕΣΠΑ».

     

    Βάζουμε τέλος στις συμφωνίες με Φούχτελ και Ράιχενμπαχ

    Ο Τ. Κουίκ, με τη χρήση ενός τάμπλετ, από το οποίο αντλούσε τις σημειώσεις για τον λόγο του, ξεκαθάρισε ότι εφόσον εκλεγεί στη θέση του περιφερειάρχη, αμέσως η διοίκησή του θα καταργήσει ή θα θεωρήσει μη νόμιμες τις συμφωνίες των τοπικών αρχόντων με τους Φούχτελ και Ράιχνεμπαχ, όπως ανέφερε και κατ’ επέκταση με την ίδια την τρόικα.

    Έθεσε στην κορυφή το ζήτημα του προξενείου της Τουρκίας, το οποίο κάνει πάρτι, όπως τόνισε από λάθη και παραλείψεις των πολιτικών και των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο και υπογράμμισε ότι η Θράκη δε θα γίνει «Ναγκόρνο Καραμπαχ».

     

    Τουρισμός και υποδομές

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τους ΑΝ.ΕΛ. μίλησε για τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Καβάλας και της Θάσου, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να διαθέτει η περιφέρεια ΑΜΘ τέτοιους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και να μην έχουμε ως προτεραιότητα την τουριστική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Καβάλα ως έναν ενεργειακό και τουριστικό κόμβο. Δε θα δεχτούμε παραχωρήσεις, όπως αυτές με τον αγωγό TAP στα ενεργειακά. Στον τουρισμό πρέπει να έχουμε επισκεψιμότητα επί 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο για τη θάλασσα, αλλά και με βάση τα οινοποιεία, τα χιονοδρομικά».

     

    Λιμάνι, σιδηρόδρομος, Τ.Ε.Ι. και 12%

    Έθεσε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ανάδειξη του διεθνούς χαρακτήρα του λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’», όπως και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, την επαναφορά της επιδότησης κόστους εργασίας 12%, καθώς είναι απαράδεκτο να υπάρχουν περιφερειακές ενότητες δύο ταχυτήτων στην ίδια την Περιφέρεια, αλλά και την ανάπτυξη του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., υπενθυμίζοντας ότι ήταν από τους ελάχιστους βουλευτές που άκουσαν τα παράπονα και τα αιτήματα των φοιτητών πέρυσι, όταν προωθούνταν το «σχέδιο Αθηνά» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

    Καταλήγοντας, ο Τέρενς Κουίκ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας πως «δε θα μειώσω τις προσπάθειες που έχουν γίνει, και κυρίως τις προσπάθειες που θα κάνουν από τούδε και στο εξής οι βουλευτές. Ωστόσο θα ανακαλώ στην τάξη όποιου συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές και παραβιάσει τους κανόνες πολιτικού πολιτισμού που έθεσα. Όποιος υβρίζει και ρίχνει λάσπη, θα έχει σοβαρό πρόβλημα μαζί μου».

    Ερωτηθείς από το «Χ» για το ποια πρωτοβουλία μπορεί να αναλάβει για την επαναφορά του κόστους εργασίας 12% για τις επιχειρήσεις της Καβάλας και της Δράμας, μια και η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει κάθε τέτοια διεκδίκηση, απάντησε ότι εφόσον γίνει συγκεκριμένη πίεση, οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να καταλάβουν τις ανάγκες της περιοχής και θα θυμηθούν τους λόγους για τους οποίους μπήκε η χώρα μας στην Ε.Ε.

     

    Δημήτρης Μπουντάς

     

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.