Χρονόμετρο

  ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διανυκτέρευσαν στα διόδια της Μουσθένης 286 πρόσφυγες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το χάος που επικρατεί στη διαχείριση των προσφυγικών ροών περιλάμβανε χθες ένα ακόμη επεισόδιο. Μπορεί στην Καβάλα, η φιλοξενία να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο, όμως δεν ισχύει το ίδιο και στα υπόλοιπα μέρη της χώρας.

   

  Χθες το απόγευμα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» έφτασε κανονικά το πλοίο Nissos Mykonos, το οποίο μετέφερε 286 πρόσφυγες (276 εκ Συρίας και άλλους 10 από το Ιράκ), καθώς κι άλλους 73 παράτυπους μετανάστες.

   

  Από τους 73 παράτυπους μετανάστες, οι 47 αναχώρησαν για το Παρανέστι κι οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με κλούβες της αστυνομίας στην παλιά σχολή αστυφυλάκων της Ξάνθης. Οι 286 πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όμως όχι με άμεσο προορισμό τις αποθήκες του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

   

  Κι αυτό, διότι ο χώρος που προετοίμαζε χθες ο ΟΛΘ, δεν ήταν έτοιμος 100% για να φιλοξενήσει κόσμο και αποφασίστηκε οι πρόσφυγες να παραμείνουν για ορισμένες ώρες στα διόδια της Μουσθένης και κοντά σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

   

  Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένα ζητούσαν πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για τον τρόπο που θα έπρεπε να κατανεμηθούν οι βάρδιες των υπαλλήλων!

   

  Από κει και πέρα, το προσφυγικό ζήτημα παραμένει πάντα ψηλά στην ατζέντα των δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Έτσι, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το απόγευμα, στις 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δράμας η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Α.Μ. – Θ.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.