Χρονόμετρο

  Ο … Χάρης βγήκε… παγανιά!

  Δημοσιεύτηκε στις

  γράφει ο Βασίλης Ανδρονίδης

  «….Δεν πήγαινε άλλο με τον συγκεκριμένο. Εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και την ανεξαρτησία, που του δόθηκε και έγινε ανεξέλεγκτος. Έκανε μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και προκαλούσε πανικό στην κοινωνία με τις διαρροές του, τα twitter του και τα παιχνίδια του….»!!! αυτές οι δηλώσεις φαίνεται να ειπώθηκαν από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Και ο A.Σαμαράς μη αντέχοντας άλλο τις διαμαρτυρίες τον απέλυσε.

  Ο… Χάρος, λοιπόν, κατά κόσμον Χάρης Θεοχάρης, Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ισχυρίστηκε πως δεν τον απέλυσε κανείς, γιατί δεν είχε το…. ανάστημα, να τον διώξει. Αλλά και μόνη αυτή η δήλωση δείχνει και το ποιον του ανδρός, που με τα παιδαριώδη λάθη του και το μονόπλευρο εισπρακτικό του  προσανατολισμό προς τις… μαρίδες, «απειλούσε» πως αν δεν πληρώσουν μερικά ευρώ οι δυσπραγούντες Έλληνες,, που χρωστάνε, θα πάνε φυλακή. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει πως ήταν ο «θεματοφύλακας» των ισχυρών χαρτοφυλακίων της φορολογικής απάτης και ας το «παίζει» τώρα «αλάνθαστος», «αναντικατάστατος» και όποιο χαρακτηρισμό βγάζει η πλέμπα της προσωπικότητάς του. Προφανώς έχει υπερασπιστή μόνο τον εαυτό του. Του έδωσαν το «δρεπάνι» της φοροεισπρακτικής επιδρομής και αυτός το χρησιμοποίησε μόνο στους ανυπεράσπιστους φορολογούμενους μισθωτούς-συνταξιούχους. Αφού δεν μπορούσε να… εισπράξει τελικά έκαμνε το ένα λάθος μετά το άλλο, για να φανεί αρεστός στα αφεντικά του, που του πέταξαν ένα κόκκαλο με τη μορφή  ειδικού μισθολογίου [4500€ καθαρά το μήνα]. Έτσι νόμιζε πως θα φανεί «άτεγκτος»  στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των υποζυγίων της φορολογικής ατλαντίδας του γερμανικού προτεκτοράτου και αντάξιος της…. εμπιστοσύνης της τρόικας..

  Η δικαιολογία του πως είναι «εξιλαστήριο θύμα» των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, δεν στέκεται στο σύνολό της. Εμείς σημειώνουμε τα ατοπήματα της «προσωπικής του ατζέντας». Φαίνεται πως ο «αποκεφαλισμός» του δεν παραπέμπει μόνο σε σκόπιμη αποπομπή για… εξιλέωση, αλλά σε ανικανότητα. Είναι γελοίο, ανόητο και αρκούντως αφελές, από την άλλη μεριά η Κυβέρνηση, να τον θεωρεί υπεύθυνο, για αποφάσεις οικονομικής πολιτικής, που η ίδια του επέβαλε να εφαρμόσει. Το… δρεπάνι του νεόκοπου «κοτζαμπάση», που χρησιμοποίησε ως… Χάρος, για να συγκεντρώσει φόρους και να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, απότομα στράφηκε εναντίον του και τον «αποκεφάλισε»..

  Μερικά μόνο παραδείγματα της αλαζονείας του, της οποίας έπεσε θύμα, αλλά και της ανικανότητάς του:

  1. «Ξέχασε» να παρακρατήσει την εισφορά Αλληλεγγύης το 2012 [Ν. 3986/2011] με αποτέλεσμα το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι να την πληρώσουν δύο φορές!!! σημειώνουμε πως άρχισε να παρακρατείται από 1 Απριλίου 2013!!

  2. Δεν έκανε σωστά τον προϋπολογισμό από τα στοιχεία εισοδημάτων των φορολογουμένων, που είχε, παρόλο που ισχυρίζεται πως… μηχανοργάνωσε πλήρως το TAXIS  [πώς εννοεί το… πλήρως δεν μπορώ να καταλάβω…] με αποτέλεσμα να μείνουν αδιάθετα 200 και πλέον εκατομμύρια, που προορίζονταν για κοινωνικό μέρισμα.

  3. Εξέδωσε με δική του πρωτοβουλία [ή με πιθανή παρέμβαση ξένου παράγοντα] εγκύκλιο για την φορολόγηση των ξένων επενδυτών, κάτι που ανέβασε μέσα σε λίγες ώρες τα spreads και έριξε το χρηματιστήριο!!

  4. Με συνεχείς εγκυκλίους, που η μια ακύρωνε την άλλη, απέσυρε και μετά επανέφερε σε ισχύ το καθεστώς των αποδείξεων και άλλων διατάξεων διαχέοντας σε όλους αβεβαιότητα και προβληματισμό «τι ισχύει και τι δεν ισχύει».

  5. Επί μήνες δεν μπορούσε να καθορίσει το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις [ 1000 € τη μια και 1500 € την άλλη ] ενώ απειλούσε και με κατάσχεση ακινήτου, ακόμη και για ευτελή ποσά, που οφείλονταν στην εφορία.

  Από την πλευρά της η… Κομισιόν εκφράζει την… ικανοποίησή της [προφανώς γιατί αυτή τον διόρισε!] για το… έργο, που παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης και εκφράζει την ευχή: «…Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας….»!!

  Η «παγανιά» του Χάρη Θεοχάρη πάντως… πέτυχε αν και τελείωσε άδοξα. «Ευελπιστούμε» σε… παρόμοια συνέχεια ώστε να δικαιωθεί και ο… Χάρος, αλλά το κυριότερο ο Χάρης.

                                                                                                             [email protected]

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.