Χρονόμετρο

    ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Δουλεύει η δημιουργική Ελλάδα για να πληρώνεται το κομματικό κράτος»

    Δημοσιεύτηκε στις

    Επίθεση στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του «Ποταμιού», που έκανε λόγο για κομματικό κράτος, που πρέπει να αλλάξει, ώστε η χώρα να πάει μπροστά

     

    Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιεί από ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. Νωρίς το πρωί της Τρίτης (13/12), ο επικεφαλής του κόμματος, επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας, έχοντας συζητήσεις με τους επαγγελματίες, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., Νάσο Μητρόπουλο και τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη.

    Ο κ. Θεοδωράκης, στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από το γραφείο του προέδρου του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. είπε αρχικά: «Κάνω μια μεγάλη περιοδεία στην περιοχή της Α.Μ.-Θ.. Ξεκινήσαμε το ξημέρωμα από τους χώρους δουλειάς (σ.σ. την Ιχθυόσκαλα) και συνεχίζουμε τις επαφές σ’ ένα ίδρυμα, που δίνει σφραγίδα, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Η δική μας επιμονή είναι ότι τα Ιδρύματα αυτά θα πρέπει να συγκρατούν τους νέους, να μην φεύγουν στο εξωτερικό και να έχουμε δουλειές, ώστε να μπορούμε να τους απορροφήσουμε. Πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια στην εκπαίδευση και φοβάμαι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τον ρόλο που πρέπει να παίξουν τα ανώτατα ιδρύματα. Με μια συμμαχία του καλού, καθηγητών, φοιτητών και πολιτών, θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τον κόσμο στην Ελλάδα και στο τέλος να του παρέχουμε, εκτός από εκπαίδευση, και δουλειές».

     

    «Δεν θα κάνει εκλογές η κυβέρνηση»

    Για το αν η επίσκεψή του έχει προεκλογικό χαρακτήρα, όπως και άλλων επικεφαλής παρατάξεων προσφάτως, είπε: «Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει εκλογές το επόμενο διάστημα, Η πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα διατηρηθεί. Η δική μας περιοδεία δεν είναι προεκλογική, αλλά συνέχεια μιας μεγάλης βόλτας που κάνουμε σε όλη τη χώρα. Το “Ποτάμι” παίρνει τα βουνά, τις πόλεις και τις γειτονιές. Θέλουμε να του πούμε τα προβλήματα της χώρας, αλλά και να ακούσουμε τα σημαντικά ζητήματα που έχουν να μας πουν οι πολίτες. Είναι μια ουσιαστική επαφή, την οποία έχουμε ανάγκη κι εμείς και οι πολίτες».

     

    Συνάντηση με τους απολυμένους της E.L.F.E.

    Για το θέμα των Λιπασμάτων κι αν είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, σημείωσε: «Είδα τους απολυμένους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Με ενημέρωσαν πλήρως και τους είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει βιομηχανίες και ισχυρή παραγωγή. Δε θα μας σώσουν τα δανεικά. Το κράτος των Αθηνών πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μην χαθούν αυτές οι επιχειρήσεις και βέβαια να μην είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν δουλεύουν για το κοινό καλό, αλλά για το δικό τους όφελος».

     

    «Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αυξάνονται, αν δεν αλλάξει το κομματικό κράτος»

    Αναφορικά με το κλείσιμο επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας, σημείωσε: «Βρέθηκα και στο κέντρο της πόλης, έχοντας ραντεβού με ανθρώπους του εμπορικού κόσμου. Το θέμα των λουκέτων στις επιχειρήσεις και της ανεργίας δεν είναι τωρινό. Η Ελλάδα μαστίζεται από μια κρίση εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, αργεί η ανατολή. Είμαστε συνεχώς στο σκοτάδι. Αυτό προσπαθούμε και το είπαμε και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες. Δεν πρέπει να κοιτάμε το κομματικό κράτος, το κράτος της σπατάλης, που μας έφερε εδώ, αλλά να κοιτάξουμε την αγορά, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της ιδιωτικής οικονομίας. Είμαστε ένα κίνημα που υπερασπίζεται την ιδιωτική οικονομία. Γι’ αυτό θα αγωνιζόμαστε και θα το λέμε. Όσο στο κράτος των Αθηνών προέχει το κομματικό κράτος, η χώρα θα έχει περισσότερα λουκέτα και ανέργους».

     

    «Δουλεύει η δημιουργική Ελλάδα για να πληρώνεται το κομματικό κράτος»

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη και από την Ιχθυόσκαλα Καβάλας νωρίς το πρωί για την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας. «Το Ποτάμι όπως έχουμε πει, ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους της παραγωγής, τους ανθρώπους της δημιουργίας να πει πως βλέπει τα πράγματα και πως υπάρχουν λύσεις και βέβαια να εμπλουτιστεί και με ιδέες και με ανθρώπους. Ξεκίνησα εδώ από το ξημέρωμα, από την ιχθυόσκαλα να δούμε τους παραγωγικούς πυλώνες της πόλης. Θα πάμε εκεί που δουλεύουν οι άνθρωποι να συζητήσουμε μαζί τους για όλα αυτά που τους απασχολούν και για να πούμε για άλλη μία φορά ότι υπάρχει η Ελλάδα που παράγει και που δημιουργεί πέρα από την Ελλάδα των γραφειοκρατών και των κομματικών υπαλλήλων. Δουλεύει η δημιουργική Ελλάδα για να πληρώνεται το κομματικό κράτος. Κάποια στιγμή θα το ανατρέψουμε».

     

    Δημήτρης Μπουντάςtheodorakis-1


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.