Χρονόμετρο

  Η Ελλάδα τελευταία και στον δείκτη γενναιοδωρίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το 28% των Ελλήνων βοηθούν αγνώστους, το 6% δωρίζει χρήματα και μόλις το 4% συμμετέχει σε κάποια οργάνωση εθελοντικά

  Συνήθως η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία και καταϊδρωμένη στους οικονομικούς δείκτες, όμως μια νέα έρευνα φέρνει τη χώρα μας στην τελευταία θέση και στη γενναιοδωρία. Φαίνεται πως η λέξη φιλότιμο πλέον δεν περιλαμβάνεται στην νεοελληνική κουλτούρα…

  Συγκεκριμένα, ο World Giving Index, ένας παγκόσμιος δείκτης που μετρά τη φιλανθρωπική συμπεριφορά σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέτρησε πως το 28% των Ελλήνων βοηθούν αγνώστους, το 6% δωρίζει χρήματα και μόλις το 4% δίνουν λίγο από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τους άλλους εθελοντικά.

  Σύμφωνα με την έρευνα, το «σκορ» της Ελλάδας, όσον αφορά τον αλτρουισμό, είναι 13 στα 100. Η μέτρηση έγινε με βάση τρεις κατηγορίες: Βοήθεια στους ξένους, άμεσες δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντισμός.

  Οι μόνες χώρες που είναι πιο «εγωίστριες» από την Ελλάδα είναι η Αλβανία, η Κίνα και η Κροατία. Η χώρα μας βρέθηκε στην 126η θέση όσον αφορά τη βοήθεια σε άλλους, στην 130η στη δωρεά χρημάτων και στην τελευταία θέση όσον αφορά τον εθελοντισμό.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ βασίστηκε σε περισσότερες από 500.000 προσωπικές συνεντεύξεις της εταιρείας εύρεσης εργασίας Gallup.

  Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως Αμερική, Καναδάς, Μιανμάρ, Νέα Ζηλανδία και Ιρλανδία είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ η Κύπρος στην 24η.

   

  πηγή:thema.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.