Χρονόμετρο

  Η «ναυμαχία» της Θάσου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η μάχη των δρομολογίων σήμερα στις 10.30 στο Σ.Α.Σ., με παρούσες τις Ν.Ε.Κ., Α.Ν.Ε.Θ. και «Όσιος Δαυίδ»

   

   

  Σήμερα το πρωί και ώρα 10.30 συνεδριάζει στον Πειραιά και το Υπουργείο Ναυτιλίας το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις Δηλώσεις Τακτικής Δρομολόγησης Ακτοπλοϊκών Πλοίων για τη Δρομολογιακή Περίοδο 01-11-2014 έως 31-10-2015.

  Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να παραβρεθούν και οι τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στις δύο πορθμειακές γραμμές, που ενώνουν την Καβάλα με τη Θάσο, οι Ν.Ε.Κ., Α.Ν.Ε.Θ. και «Όσιος Δαυίδ».

  Μάλιστα, η πλευρά της εταιρείας «Όσιος Δαυίδ», συμφερόντων Φιλιάγκου αναμένεται να παραβρεθεί με νομική υποστήριξη, ενώ πρόκειται να καταθέσει αίτημα για την τέλεση δρομολογίων με κυλιόμενο πρόγραμμα και εναλλάξ μεταξύ των τριών εταιρειών.

  Μέχρι τώρα, Ν.Ε.Κ. και Α.Ν.Ε.Θ. ήταν αυτές που αποκόμιζαν τα μεγαλύτερα κέρδη από την τέλεση των πρωινών δρομολογίων, μέσω των οποίων γίνεται ο ανεφοδιασμός του νησιού, ενώ με πρωινά δρομολόγια γίνεται η μεταφορά των μαρμάρων από τη Θάσο προς το ηπειρωτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα οι δύο παραδοσιακές εταιρείες να έχουν αυτές το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της κερδοφορίας, αφού τέτοια δρομολόγια δεν αντιστοιχούσαν στο φέρι-μποτ «Στέλιος Φιλιάγκος», που μπήκε στο δρομολογιακό πρόγραμμα πριν από δύο εβδομάδες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία «Όσιος Δαυίδ» θα θέσει και ζήτημα για τα πιστοποιητικά ασφαλείας των πέντε πλοίων που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Κεραμωτή-Λιμένας, Καβάλα-Πρίνος, τα οποία η ίδια έχει στην κατοχή της για το «Στέλιος Φιλιάγκος», σημειώνοντας ότι δεν ισχύει το ίδιο για τα έξι πλοία των Ν.Ε.Κ. και Α.Ν.Ε.Θ. (Άγιος Ραφαήλ, Πλατυτέρα, Παναγία, Θάσος I, Θάσος IIκαι Θάσος VI), με τα τέσσερα εξ αυτών να δραστηριοποιούνται στις δύο γραμμές.

  Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι πρώτη φορά το Σ.Α.Σ. συγκαλεί συνεδρίαση στις αρχές Ιουλίου για να αποφασίσει για τα δρομολόγια της επόμενης περιόδου, καθώς συνηθιζόταν μέχρι προσφάτως να συνεδριάζει στα τέλη Οκτώβρη.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.