Χρονόμετρο

  Το ΚΚΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Θάσου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνο  ο οποίος με εκβιασμούς και απειλές προσπάθησε να «σπάσει» τον αγώνα των 46 συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου,  που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία (22-23/5).  Τους απείλησε  πως αν δεν σταματήσουν την απεργία θα απολυθούν όλοι και θα πάρει στην θέση τους 8μηνίτες,  πως θα δώσει την καθαριότητα του νησιού σε ιδιώτες.

  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους αναγκάσει να υπογράψουν χαρτί «πως δεν θα ξανασυμμετέχουν σε διάφορες κινητοποιήσεις και απεργίες». Φαίνεται πως έμαθε καλά το μάθημά του από τον εφοπλιστή Μητσόπουλο.

  Η δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος υλοποιούν στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ, μια πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που εχθρεύεται κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, το ίδιο εξάλλου έκανε και στον αγώνα των ναυτεργατών.

  Με την στάση του αυτή ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύει τους συμβασιούχους διατηρώντας τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε όλο το δημόσιο και τους δήμους. Λειτουργεί σα λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου στο χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας.

  Καλούμε τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή, να καταδικάσουν τις πρακτικές του δημάρχου, να μην κάνουν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους και να απαιτήσουν:

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος,  να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα .
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην γίνει καμία απόλυση.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσία του Δήμου.

   

   

  Θάσος 22/5/2017


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.