Χρονόμετρο

  ΘΑΣΟΣ: Έργα του ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου, στην αίθουσα «Καλογερικό»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Η ART TOBACCO FACTORY σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑΣΟΥ, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιάννη Ζαχαρόπουλο, στην αίθουσα «Καλογερικό», στον Λιμένα Θάσου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου.

  Η έκθεση περιλαμβάνει έργα, όπως συνθέσεις, πορτρέτα, αστικά τοπία, που έχουν σημείο αναφοράς τον άνθρωπο στην καθημερινότητα του, μέσα από τα οποία διαγράφεται η προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

  Η μεγάλη αφοσίωση του στην τέχνη και η πλούσια σε ζωγραφική αισθητική του πορεία, δείχνει τον σεβασμό του ζωγράφου στο ανθρώπινο συναίσθημα. Όμως, δίχως τη βαθιά γνώση των όγκων, των αναλογιών, των χρωμάτων, χωρίς τη δεξιοτεχνία του χεριού, και το πιο ζωντανό αίσθημα παραλύει, όπως γράφει ο γλύπτης Auguste Rodin στην «Διαθήκη» του και προτρέπει τους ζωγράφους να είναι βαθιά, αιμάτινα αληθινοί σε ό,τι λένε. Το πιο  σημαντικό είναι να συγκινείσαι, να αγαπάς, να ελπίζεις, να πάλλεσαι, να ζεις. Να είσαι άνθρωπος, πριν είσαι καλλιτέχνης. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του δημιουργού Γιάννη Ζαχαρόπουλου, η υψηλή αποστολή του, την οποία υπηρέτησε με πάθος.

  Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. και η διάρκεια της θα είναι έως και την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 και ώρα 10:30 μ.μ.

  Με αφορμή την έκθεση εκδόθηκε κατάλογος με έργα του ζωγράφου.

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:

  Καθημερινά: 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

  Επιμελητής της έκθεσης

  Τάσος Ζαχαρόπουλος


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.