Χρονόμετρο

  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ – Έρχεται και τρίτη ναυτιλιακή;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στα σκαριά φαίνεται πως είναι η έλευση τρίτης ναυτιλιακής εταιρείας, που θα δραστηριοποιηθεί στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Λιμένα.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Χ», πριν από λίγες μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας της ναυτιλιακής εταιρίας «Όσιος Δαυίδ Ν.Ε.», ιδιοκτησίας Φιλιάγκου, μια εταιρεία που προσπάθησε να εμπλακεί και κατά το παρελθόν (για την ακρίβεια πέρυσι το ίδιο διάστημα) στις συγκεκριμένες γραμμές, εκτός των Α.Ν.Ε.Θ. και Ν.Ε.Κ.

  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιάγκος ζήτησε προφορικά από τον Δήμο Θάσου να παραχωρηθεί χώρος, ώστε να προετοιμαστούν τα γκισέ των εκδοτηρίων των εισιτηρίων στα λιμάνια Πρίνου και Λιμένα, κάτι που αναμένεται να κατατεθεί και με γραπτό αίτημα προς τον κ. Χατζηεμμανουήλ.

  Από κει και πέρα, ο δήμαρχος Θάσου ξεκαθάρισε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ότι ο δήμος είναι ανοικτός στην έλευση μιας τρίτης εταιρείας, η οποία και θα στηριχθεί στο έργο της, αρκεί να τηρήσει τα αυτονόητα, που δεν είναι άλλα από την παραμονή της και την εκτέλεση δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

  Μια απαίτηση που προκλήθηκε από το γεγονός πως οι δύο υπάρχουσες ναυτιλιακές εταιρείες στις συγκεκριμένες γραμμές, Ν.Ε.Κ. και Α.Ν.Ε.Θ. σήκωσαν το δικό τους «μπαϊράκι» και προχώρησαν στη μείωση των δρομολογίων από και προς το νησί της Θάσου, επικαλούμενες την οικονομική κρίση.

  Ένα θέμα που απασχόλησε πάρα πολύ τους τοπικούς φορείς και το επιβατικό κοινό στη διάρκεια της φετινής σεζόν, το οποίο παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς πιέσεις προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

   

  Δρομολογείται και πλωτό ασθενοφόρο

   Εκτός από τη δραστηριοποίηση μιας τρίτης ναυτιλιακής εταιρείας, που είναι προ των πυλών στις γραμμές που συνδέουν τη Θάσο με το ηπειρωτικό κομμάτι, ο δήμαρχος Κ. Χατζηεμμανουήλ συνεχίζει τις επαφές και για δρομολόγηση ενός πλωτού ασθενοφόρου.

  Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα εξυπηρετεί διακομιδές ασθενών, αρχικά σε μέρες και ώρες που δε θα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια της γραμμής, ενώ θα απαιτηθεί η πάροδος 1-2 μηνών έως ότου το συγκεκριμένο ταχύπλοο εξοπλιστεί καταλλήλως. Πρόκειται για ταχύπλοο, τύπου catamaran, το οποίο κάνει μετακινήσεις τους θερινούς μήνες για τουριστικούς λόγους και ανήκει σε Θάσιο επιχειρηματία, το οποίο σταδιακά θα καλύψει το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς επί 24 ώρες το 24ωρο.

  Μάλιστα, προσφάτως η Θασιακή Ένωση Καβάλας κατέθεσε πρόταση στον δήμαρχο Θάσου να εξεταστεί το ζήτημα και της από αέρους διακομιδής ασθενών.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.