Χρονόμετρο

  Θ. ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ: Απαξίωση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός ), που αφορά ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το κάστρο στην Παναγία της Καβάλας! Ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης της μοναδικότητας του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ! Γιατί άραγε, ως πιο εμβληματικό ή μήπως ποιο αρχαιολογικό; Η απαξίωση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ενταγμένου ως προστατευόμενου μνημείου στην UNESCO δεν έχει προηγούμενο. Με το πρόσχημα του ανοίγματος της πόλης της Καβάλας στο Φεστιβάλ, εδώ και χρόνια σταθερά μεταβάλλεται το ισοζύγιο. Από κυρίαρχο το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έχει μεταβληθεί σε έναν ακόμη χώρο θεαμάτων μεταξύ πολλών! Η υποβάθμιση του πρώην δήμου Φιλίππων συνεχίζεται και εντείνεται! Πληθώρα εκδηλώσεων την ίδια μέρα, άπλωμα του Cosmopolis με διάφορα ονόματα ατελείωτους μήνες, όλα οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την αποδυνάμωση του Φεστιβάλ ΦΙΛΙΠΠΩΝ! Του κυρίαρχου πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού στην περιοχή, όχι απλά στο Δήμο.

  Επέλεξαν από τον δήμο Καβάλας να αναδείξουν την αρχιτεκτονική του κάστρου και όχι τον χώρο των Φιλίππων και το φως του πολιτισμού που εκπέμπει.

   

  Καλπακίδης Θεμιστοκλής

  Δημοτικός Σύμβουλος ΚΑΠ  

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.