Χρονόμετρο

  Τετράποδοι ξεναγοί-μοντέλα!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δέκα τετράποδα «μοντέλα» ανέλαβαν ρόλο ξεναγού και αφού πόζαραν και φωτογραφήθηκαν μπροστά σε μνημεία με μεγάλη ιστορία, όπως η Ροτόντα, ο Αγιος Δημήτριος, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα, «αφηγήθηκαν» την ιστορία τους σε μια πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία! Οι συμπαθέστατοι σκύλοι Ιμο, Μάγια, Μπλακ, Τίμο, Βέλβετ, Λούι, Μοίρα, Ισαβέλλα, Κέιτο και Κίκα είναι τα «μοντέλα» που συμμετέχουν στη διαφορετική ξενάγηση, στο πλαίσιο του φιλόδοξου φωτογραφικού πρότζεκτ «City of dog» που διοργανώνει ο δημοσιογράφος Κωστής

  Ζαφειράκης και άνοιξε χθες τις πύλες του στο Garçon Brasserie στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να «συστήσει» την πόλη μέσα από τα μάτια τους.

   

  «Αφορμή για να ξανβγούμε βόλτες»

   

  «Πρόκειται για μια αφήγηση γύρω από τα μνημεία συντροφιά με τους σκύλους των φίλων μου» εξηγεί ο κ. Ζαφειράκης και προσθέτει: «Τα σκυλιά είναι απλώς η αφορμή για να ξαναβγούμε βόλτες στην πόλη, να ξαναθυμηθούμε και να ανακαλύψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες πίσω από τη Ροτόντα, τον Αγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο, την εκκλησία των 12 Αποστόλων, την οδό Ολύμπου, την Καμάρα, την πλατεία Ναυαρίνου, τον Αριστοτέλη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα περιστέρια του, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θερμαϊκό και όλα όσα συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης».

   

  Οι βόλτες των «αφεντικών» με τα αγαπημένα τους κατοικίδια έγιναν ρετρό φωτογραφίες που θυμίζουν καρτ ποστάλ με φόντο εμβληματικά σημεία της παλιάς Θεσσαλονίκης. Μέσα από 25 συνθέσεις με φωτογραφίες και κολάζ, που συνοδεύονται από μικρές ιστορίες και πληροφορίες για τις εικονιζόμενες τοποθεσίες, θα έρθουν στην επιφάνεια αναμνήσεις μιας πόλης ζωντανής μέσα στους αιώνες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου και στα σχέδια του δημοσιογράφου είναι η έκδοση βιβλίου για παιδιά με αφηγήσεις για τα μνημεία της πόλης και ξεναγούς τα συμπαθή τετράποδα.

   

  Νίκος Πιτσιακίδης

  Πηγή:espressonews.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.