Χρονόμετρο

  Μετά τις πλημμύρες Σύσκεψη τη Δευτέρα για τα Τενάγη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για μια ακόμη φορά η ισχυρή βροχόπτωση, που κράτησε περισσότερο από δύο μέρες, επανέφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα του φαινομένου της πλημμύρας στα Τενάγη των Φιλίππων.

  Μπορεί ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης και ο αντιδήμαρχος Γεωργίας του δήμου Καβάλας, Ανέστης Σιγγιρίδης να τόνισαν χθες στο «Χ» ότι θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις με καθαρισμούς τάφρων στη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα χρήζει μιας πιο μόνιμης λύσης, η οποία θα ανακουφίσει τους καλλιεργητές της περιοχής.

  Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, επισκέφθηκε αρκετά σημεία στα Τενάγη και θορυβημένος από την εικόνα που αντίκρισε, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για την επόμενη Δευτέρα το απόγευμα και ώρα 18.00, στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο του διοικητηρίου, όπου θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Α.Μ.-Θ., καθώς και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

  Όπως είναι γνωστό από πέρυσι, ο κ. Γιαννακίδης είχε υποσχεθεί την έναρξη ολοκληρωμένης μελέτης για την αποκατάσταση των Τεναγών Φιλίππων με εκτέλεση αποστραγγιστικών έργων. Παρεμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς πρόκειται να ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο έργο που θα δώσει μόνιμη λύση θα ενταχθεί στο νέο Ε.Σ.Π.Α. της περιόδου 2014-2020.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.