Χρονόμετρο

  Σκέψεις για δημιουργία τελεφερίκ που θα οδηγεί στην Παναγία

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η «ΕΚΡΗΞΗ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΒΑΖΕΙ… ΙΔΕΕΣ

   

   

  Αν. Ιωσηφίδου: «Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας και να δημιουργήσουμε νέες ατραξιόν»

   

  Εντυπωσιακά είναι για ακόμη μια χρονιά τα νούμερα αύξησης της επισκεψιμότητας στο Φρούριο της Καβάλας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», μια και αυτή για τους τρεις θερινούς μήνες (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος) αγγίζει τα επίπεδα του +39,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση για τον μήνα Ιούνιο του 2017, συγκριτικά πάντα με τον περυσινό Ιούνιο φτάνει το 52%, ενώ τα εισιτήρια του φετινού Αυγούστου είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά του Ιουνίου (πάνω από 300 άτομα ανέβαιναν στο Κάστρο ημερησίως για να δουν πανοραμικά την Καβάλα)!

  Επίσης, βάσει των στοιχείων της δημοτικής επιχείρησης, συνολικά, στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου στο κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης μας επέλεξαν να περιηγηθούν 9.694 μοναδικοί επισκέπτες, ενώ η αύξηση για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος αγγίζει τα επίπεδα του 29,5%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016!

   

  Η έκρηξη επισκεψιμότητας γεννά… ιδέες για τελεφερίκ

  Μιλώντας στο «Χ» η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, επισήμανε αρχικά για τα πολύ θετικά νούμερα στην επισκεψιμότητα του Φρουρίου Καβάλας ότι «είχαμε μια έκρηξη στην αύξηση του τουρισμού, κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον αντικειμενικό δείκτη της επισκεψιμότητας του Φρουρίου. Γεγονός είναι ότι άπαντες μιλούν με τα πιο κολακευτικά λόγια για το αξιοθέατο αυτό» και συμπλήρωσε: «Βεβαίως, αυτό που όλοι θίγουν είναι η δυσκολία στην πρόσβαση στο Φρούριο, γεγονός που μας φέρνει στο σημείο να αναζητήσουμε λύσεις. Ανοίγει μια πολύ καλή συζήτηση. Φυσικά, όλοι έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί στη δημιουργία ασανσέρ για την Παναγία, που θα βοηθήσει πρωτίστως τους κατοίκους της συνοικίας. Ωστόσο, με τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Καβάλα πρέπει να στραφούμε σε μια άλλη τουριστική ατραξιόν, όπως της δημιουργίας τελεφερίκ, στα πρότυπα του Ρίο ντε Τζανέιρο».

  Η κ. Ιωσηφίδου εξήγησε ότι μια τέτοια υποδομή θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες, σημειώνοντας ότι «η αναβάθμιση της ποιότητας είναι το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα, έπειτα από την αύξηση της επισκεψιμότητας, που επιτύχαμε με πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια. Είναι μια ιδέα, που θεωρούμε ότι θα φέρει επιπλέον έσοδα στη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και κατ’ επέκταση στον Δήμο Καβάλας».

  Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υπογράμμισε ότι παρόλο που έχει κάνει μια έρευνα αγοράς για την κατασκευή τελεφερίκ, που θα ξεκινά από το Τελωνείο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και θα καταλήγει σε σημείο κοντά στο Φρούριο Καβάλας, οι σκέψεις βρίσκονται ακόμη στα… σπάργανα και ότι θα χρειαστεί η συνεργασία και άλλων τοπικών φορέων και κυρίως του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

  Καταληκτικά, επισήμανε ότι η ιδέα για την κατασκευή τελεφερίκ ουδόλως απεμπολή τις προσπάθειες για την κατασκευή ασανσέρ, που θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της Παναγίας για την βελτίωση της πρόσβασή τους στη συνοικία.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.