Χρονόμετρο

  Αντιπρόταση Μητρόπουλου για Ινστιτούτο Πετρελαίου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιστολή του προέδρου του Τ.Ε.Ι. Α.Μ-Θ. στον υφυπουργό Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο – Με θετικό μάτι το εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

   

  Την ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαίου, με έδρα την Καβάλα, αντιπρότεινε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., Νάσος Μητρόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου δέκα ημέρες μετά την εξαγγελία του βουλευτή Έβρου για δημιουργία ερευνητικού κέντρου αξιοποίησης υδατανθράκων, με έδρα την Ξάνθη, που προξένησε έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων, με τον κ. Μητρόπουλο να αναφέρει ότι τίθεται ζήτημα υποβάθμισης και «καπελώματος» του Τ.Ε.Ι.

  Ο πρόεδρος του Ιδρύματος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προχθές απέστειλε αυτή την επιστολή, την οποία θα κοινοποιήσει σήμερα και στους τέσσερις βουλευτές της Καβάλας.

  Μάλιστα, όπως ανέφερε στο «Χ» ο κ. Μητρόπουλος, την αντιπρόταση αυτή ο υφυπουργός Παιδείας τη βλέπει με θετικό μάτι, καθώς το Ινστιτούτο Πετρελαίου, με έδρα την Καβάλα, θα λειτουργήσει υπό την σκέπη του ερευνητικού κέντρου.

  «Απέστειλα μια επιστολή στον κ. Δερμεντζόπουλο, στην οποία ζητάω να δημιουργηθεί ένα Ινστιτούτο Πετρελαίου, το οποίο θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και της εναποθήκευσης αυτού, αλλά και του πετρελαϊκού αποτυπώματος είτε από το μητρικό κοίτασμα είτε στο περιβάλλον. Επίσης, μπορούμε με τον υπερυπολογιστή Grid να προχωρήσουμε σε ανάλυση μεγάλων γεωφυσικών δεδομένων. Είναι μια πρόταση, που μπορούμε σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, να την λειτουργήσουμε. Αν έχουμε ένα ερευνητικό κέντρο Α.Μ.-Θ., θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η Ανατολική Μακεδονία. Μέσα στο Ίδρυμα Καραθεοδωρή, ζητάμε να υπάρχει ένα ακόμη ινστιτούτο και περιμένουμε να μας απαντήσει πλέον και επισήμως το υπουργείο. Πρέπει να σας πω ότι η επιστημονική κοινότητα και από την Καβάλα, αλλά και από τη γειτονική Ξάνθη το βλέπει με πολύ θετικό μάτι, όπως και ο υφυπουργός. Βλέπω ότι το Ινστιτούτο “Αθηνά” ότι πάει να καταργηθεί από τα σχέδια, οπότε ας προωθήσει ο κ. Δερμεντζόπουλος το Ινστιτούτο Πετρελαίου που προτείνουμε», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.