Χρονόμετρο

  Στο θέμα του Τ.Α.Ρ.: Υπαναχώρηση από τη διοικούσα του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. ;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Καταγγελίες Βασιλειάδη για αλλαγή στάση της διοίκησης και απαξίωσης της εναλλακτικής πρότασης όδευσης του αγωγού έξω από τα Τενάγη Φιλίππων – Κυριαζίδης: «Επανενεργοποίηση της ομάδας εργασίας»

   

   

  Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. το βράδυ της Πέμπτης (31/7), όπου κυριάρχησε το θέμα της διέλευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ. από την περιοχή της Καβάλας και αν θα θίξει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ειδικότερα τα Τενάγη Φιλίππων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του προέδρου Δημήτρη Κυριαζίδη και του αντιπροέδρου του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον απερχόμενο πρόεδρο Λάζαρο Βασιλειάδη, με τους τόνους να ανεβαίνουν μεταξύ των δύο πλευρών.

   

  Κυριαζίδης: «Δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας»

  Ο Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας χθες στο «Χ» ανέφερε ότι οι αντιπαραθέσεις είναι πάντα εποικοδομητικές και απαραίτητες σε μια τέτοια συζήτηση και σημείωσε ότι «έγινε μια ενημέρωση στα μέλη της διοικούσας για την έλευση της αντιπροσωπείας της Κοινοπραξίας. Αποφασίσαμε να επανενεργοποιήσουμε την ομάδα εργασίας, που ασχολήθηκε με την εναλλακτική πρόταση όδευσης του αγωγού. Το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. εξετάζει διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Δεν έχουμε απορρίψει μέχρι στιγμής καμία πρόταση από όσες μας έκανε η Κοινοπραξία, όμως ούτε έχουμε υπαναχωρήσει στις θέσεις και την πρόταση που είχε καταθέσει το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. για όδευση έξω από τα Τενάγη. Εμείς ζητάμε να υπάρξει ανταπόδοση για την περιοχή μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Με την πρόταση που καταθέσαμε, θέλαμε να υποδείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Θα περιμένουμε την τεκμηριωμένη απάντηση της Κοινοπραξίας για την απόρριψη της εναλλακτικής όδευσης του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. για τον αγωγό».

  Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του Λ. Βασιλειάδη ότι η νυν διοίκηση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. εγκαταλείπει τη θέση που είχε το Τεχνικό Επιμελητήριο για την όδευση του αγωγού και παραδίνεται αμαχητί στις επιθυμίες της Κοινοπραξίας, ο κ. Κυριαζίδης απάντησε: «Το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. έχει συνέχεια και συνέπεια. Δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας. Το πόρισμα της ομάδας εργασίας υπάρχει και αναφέρει σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί το Επιμελητήριο. Βεβαίως, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο συγκεκριμένο πεδίο».

   

  Λ. Βασιλειάδης: «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αλλαγής στάσης»

  «Είναι άσχημη η κατάσταση. Η σημερινή διοίκηση θεωρώ ότι απαξιώνει την προσπάθεια που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα και τη δουλειά της ομάδας εργασίας. Η νυν διοίκηση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. δήλωσε ότι συζητά τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις της Κοινοπραξίας με τις οποίες ο αγωγός περνάει από τα Τενάγη Φιλίππων, όταν θέση όλων των φορέων, που έχει εκφραστεί όχι μόνο από το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και από τη δημοτική αρχή, την αντιπεριφέρεια, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., τον Αγροτικό Σύλλογο και περίπου 2.000 κόσμο στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου στις Κρηνίδες ότι δεν επιθυμούμε όδευση διαμέσου των Τεναγών. Η διοίκηση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. δεν είναι μόνη της. Αν θέλει η διοίκηση του να συνεχίσει σε μοναχικό δρόμο, ας αναλάβει και την ευθύνη», ανέφερε στις αρχικές δηλώσεις του για τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. ο πρώην πρόεδρος Λάζαρος Βασιλειάδης.

  Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι υπήρχαν στιγμές έντασης, ενώ για την καθυστερημένη κλήση του κατά 20 λεπτά στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής (25/7) με τα στελέχη της Κοινοπραξίας σε ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος Δ. Κυριαζίδης προέβαλε δικαιολογίες, με την πρόφαση ότι ο κ. Βασιλειάδης θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί από τη νέα δήμαρχο, Δ. Τσανάκα. «Από τον Τ.Α.Ρ. μας είπαν ότι ο Αγροτικός Σύλλογος συναίνεσε να γίνει η συνάντηση μόνο αν παρίστατο ο Λ. Βασιλειάδης. Φαίνεται ότι για τον Αγροτικό Σύλλογο είμαστε χρήσιμοι, ενώ για το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. η παρουσία μου δεν κρίθηκε σκόπιμη».

  Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε με σκληρά λόγια για τους χειρισμούς της νέας διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι προφανές πλέον ότι μιλάμε για αλλαγή στάσης από τη νυν διοίκηση, η οποία απαξιώνει την πρόταση του περασμένου Οκτώβρη. Ξεκαθαρίζω για ακόμη μια φορά ότι η εναλλακτική πρόταση όδευσης δεν είναι του Βασιλειάδη, αλλά της ομάδας εργασίας του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ., του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., των τοπικών φορέων, κάτι που επισημάνθηκε και ενώπιον του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη. Η νυν διοίκηση, όμως, συζητά τις εναλλακτικές λύσεις μέσα από τα Τενάγη. Ουσιαστικά, η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αλλαγής στάσης που είχε μέχρι τώρα το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. για χάραξη εκτός των Τεναγών Φιλίππων, σε συνέχεια της μυστικής συνάντησης της περασμένης Παρασκευής. Απαξιώνει την έως τώρα πρόταση εναλλακτικής όδευσης και κοιτάζει μόνο τεχνοκρατικά πως θα γίνει το έργο, χωρίς να υπολογίζει το κόστος που θα έχουν οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς να έχει γραπτή απάντηση από την Κοινοπραξία και τους λόγους που απορρίφθηκε η πρόταση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ.».

  Στη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και το θέμα της εγκατάστασης πλωτής μονάδας επεξεργασίας L.N.G., για το οποίο, όμως, δεν έγινε εκτενής συζήτηση, αλλά μόνο ενημέρωση προς το σώμα.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  Θυελλώδης η συνεδρίαση και βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο πρώην και ο νύν πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λ. Βασιλειάδης και Δ. Κυριαζίδης αντίστοιχα

  Θυελλώδης η συνεδρίαση και βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο πρώην και ο νύν πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λ. Βασιλειάδης και Δ. Κυριαζίδης αντίστοιχα


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.