Χρονόμετρο

  Ο Αζέρος Πρέσβης Ρ. Μουσταφάγιεφ στην Καβάλα: «Ο αγωγός Τ.Α.Ρ. να γίνει έργο φιλίας και συνεργασίας»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα αυτό της διέλευσης αγωγού φυσικού αερίου αλλά και της τουριστικής συνεργασίας, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Δ. Τσανάκα ο Αζέρος Πρέσβης

   

  Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ανατολική Μακεδονία.

  Αρχικώς, ο κ. Μουσταφάγιεφ επισκέφτηκε λίγο μετά τις 10:30 τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος τον υποδέχτηκε μαζί με ομάδα περιφερειακών συμβούλων του νομού Καβάλας.

  Ο Θ. Μαρκόπουλος χάρισε στον Πρέσβη ένα ομοίωμα αρχαίου αγαλματίδιου από τις ανασκαφές στη Νεάπολη, ένα βιβλίο για την ανατολική Μακεδονία και υλικό από το Kavala Air Sea Show, ενώ ο κ. Μουσταφάγιεφ δώρισε μια σειρά βιβλίων με φωτογραφικό υλικό και cd με μουσική του Αζερμπαϊτζάν.

   

   

  Ο Αζέρος Πρέσβης τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας και της καλής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο θέμα της ατζέντας στη συνάντησή του με τον κ. Μαρκόπουλο είναι η σημασία του αγωγού φυσικού αερίου T.A.P., που μεταφέρει αζέρικο αέριο. «Ο αγωγός δεν είναι μόνο ένα έργο που θα μεταφέρει αέριο από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία προς την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά ένα έργο φιλίας και συνεργασίας κι όχι μόνο φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι στις προτεραιότητες του είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα από τη χώρα του: «Η Καβάλα είναι μια όμορφη περιοχή και πρέπει να ανοίξουμε πόρτες για την συνεργασία για τον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού».

   

   

  Δ. Τσανάκα: «Επίκαιρη όσο ποτέ η επίσκεψη του Πρέσβη»

  Ο Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, μετά την παραμονή του για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε το δημαρχείο Καβάλας, όπου είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

  Η Δ. Τσανάκα, αφού ευχήθηκε μια πλούσια σε εμπειρίες διαμονή στον κ. Μουσταφάγιεφ, ανέφερε ότι «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν είναι άριστες από το 1991, όταν η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στη σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. Χαιρόμαστε για την επίσκεψη του κ. Ρ. Μουσταφάγιεφ και στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μ.Θ. Η μεγάλη επένδυσή τους στον αγωγό φυσικού αερίου Τ.Α.Ρ., που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο προς την Ιταλία, διασχίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της Β. Ελλάδας, κάνει την επίσκεψη αυτή πιο επίκαιρη από ποτέ. Θα εκθέσουμε στον κ. Πρέσβη όλες τις θέσεις και απόψεις μας, αναφορικά με τη μεγάλη ενεργειακή επένδυση, στην οποία η περιοχή μας εμπλέκεται άμεσα, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του αγωγού θα περάσει από αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Καβάλας».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.